Programklubben 1990 (Data-Tronic)

Vi har bevart nok en samling programmer og spill for Commodore 64, med mye norskspråklig innhold.

For noen uker siden la vi ut digitaliserte versjoner av en håndfull Commodore 64-kassetter fra Data-Tronics Kassettklubb her på Spillhistorie.no. Disse hadde ikke tidligere vært tilgjengelig på nettet, og inneholdt flere spennende programmer og spill laget av norske utviklere.

Nå følger vi opp med diskettversjonen av klubben. I dag legger vi ut hele Programklubben for 1990. Det vil si seks disketter fulle av programmer og spill, inkludert mye norsk materiale.

Et av spillene er en norsk versjon av teksteventyret Nightmare Planet, som opprinnelig ble trykket som programlisting i en bok.
Et av spillene er en norsk versjon av teksteventyret Nightmare Planet, som opprinnelig ble trykket som programlisting i en bok.

Bidrag fra brukerne

Programklubben var en abbonnementstjeneste man kunne bli med i, for å regelmessig få tilsendt disketter med spill og programmer fra Data-Tronic. Diskettene kom ut seks ganger i året, og hadde unikt innhold på begge sider.

Det meste av innholdet på diskettene ble sendt til Data-Tronic av norske hobbyutviklere, som kunne belønnes med gavekort på opp til 1000 kroner på Data-Tronics postordrebutikk for spesielt gode bidrag. Ikke alt er like godt, men det er noen kule saker her.

Dessverre virket det ikke som Data-Tronic var spesielt gode til å sjekke hvorvidt bidragene var originale eller ikke, med det smått absurde resultatet at folk kunne sende inn crackede, kommersielle spill som egne bidrag. Slikt var utvilsomt noe vanskeligere å finne ut uten tilgang på nettet, men det er rart likevel.

Diskettene er digitalisert av Tom Roger Skauen, og utlånt av Tomas Kristiansen. Her kan du laste dem ned:

Download

Jeg har også lagt ved en kopi av Data-Tronics Hurtigsvapremie-disk, som Tom Roger Skauen har digitalisert fra egen samling. Denne har også flere unike, norskspråklige programmer og spill:

Download

I tillegg til Kassettklubben-filene vi la ut sist, kan du finne 1988-årgangen av Programklubben her.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.