Lager rollespill for Apple II

Nox Archaist er så trofast mot åttitallets klassikere at det kjører på maskinvare fra åttitallet.

Hvis du spilte rollespill på åttitallet, er Apple II antakeligvis en plattform du har litt kjennskap til. Ikke nødvendigvis fordi du hadde en slik maskin selv, men fordi den veldig ofte var hovedplattformen for utviklere av slike spill – som så ble overført til Commodore 64 og PC uten de særlig store endringene eller forbedringene.

Savner du denne grafikkstilen?
Savner du denne grafikkstilen?

Nytt spill for Apple II

Om du syntes det hadde vært gøy å spille et åttitallsaktig rollespill igjen, men muligens med litt mer moderne design, virker det som Nox Archaist kan være noe du bør ta en titt på. Det er et rollespill designet i akkurat samme stil som de tidlige Ultima-spillene og andre klassikere fra åttitallet, innenfor de samme rammene disse spillene ble laget.

Det betyr at det kjører på en ekte Apple II (av typen IIe, IIc og IIgs), og selvsagt også via emulator på PC eller Mac om du ønsker det (spillet kommer med ferdiginstallert emulatoroppsett for moderne systemer). Utviklerne har nå startet en Kickstarter-kampanje for å få råd til å lage en omfattende samlerutgave, når spillet etter planen skal lanseres i desember 2018. En gratisutgave skal følge senere.

Jeg syntes kanskje prisene i Kickstarter-kampanjen er litt vel stive, spesielt for den nedlastbare versjonen (spesielt siden man strengt tatt bare får den noen måneder før den blir gratis). Men prosjektet i seg selv virker kult, og forhåpentligvis går utviklingen fremover selv om kampanjen skulle feile. Som du ser av denne videoen, er utviklingen kommet langt:

Dette er ikke første gangen noen folkefinansierer rollespill laget på klassisk maskinvare – for en stund siden hadde utviklerne bak Ultima-aktige Unknown Realm stor suksess med nesten samme modell. De vil imidlertid også lansere en PC-versjon av spillet sitt, og bruker dessuten Commodore 64 som hovedplattform.

Apple II-tilhengere kan forøvrig ta en titt på Ancient Legends og det kommende Lawless Legends.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.