Golf-mysteriet på Switch er løst

Ser ut til å være en hyllest til avdøde Satoru Iwata som kun kan aktiveres én spesiell dag i året.

Denne helgen kom det frem at hackere hadde funnet ut at alle Switch-konsollene har et innebygd spill, som tilsynelatende ikke var mulig å starte på noe offisielt vis. Spillet er det klassiske sportsspillet Golf fra NES, og det har blitt oppdatert til å bruke konsollens bevegelsessensitive Joy-Con-kontrollere.

Nå har man funnet ut hvordan spillet startes. De gode nyhetene er at dette er noe alle kan gjøre, men de litt dårligere nyhetene er at det kun fungerer én enkelt dag hvert år. Litt av et «påskeegg», med andre ord.

Det skjulte spillet.
Det skjulte spillet. Bilde: Switchbrew.org.

Du kan lese hvordan spillet aktiveres på Switchbrew.org, men kortversjonen er at du må holde en Joy-Con i hver hånd, og gjøre en spesifikk bevegelse med begge hendene samtidig. Spillet starter kun om den 11. juli (eller om konsollen tror at det er den 11. juli, men det er ikke så lett å lure den om du allerede har koblet den til nettet).

Hyllest til Saturo Iwata

Teorien er nå at spillet er lagt inn som en hyllest til den avdøde Nintendo-sjefen Satoru Iwata. Han døde den 11. juli 2015, etter lengre tids sykdom. Da han i sin tid ledet Nintendo Direct-sendingene, brukte han å starte dem med en håndbevegelse som minner veldig om den du må utføre for å starte spillet.

Valget av spill er nok heller ikke tilfeldig – Golf for NES ble i sin tid programmert av nettopp Satoru Iwata. På det tidspunktet var han ikke ansatt hos Nintendo, men hos deres mangeårige kompanjonger i HAL Laboratory.

Eurogamer trekker frem at spillet kan være noe mer enn et normalt påskeegg – i Japan har man begynt å referere til det som en omamori. Det er en tradisjonell Shinto-amulett som skal være uåpnet, og som beskytter mot fare. Om dette er tilfellet, er kanskje det beste rett og slett å bare vite at spillet er der, uten å prøve å starte det selv. Men her ser du i alle fall hvordan det gjøres:

Nintendo selv har ikke kommentert saken så langt.

Bildene av Golf er fra Switchbrew.org, mens Satoru Iwata-bildet er et offisielt pressebilde fra Nintendo.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.