SNES Mini har samme maskinvare som forgjengeren

Samme kretskort brukes for begge minikonsollene.

Rapporter på nettet har bekreftet at under plastskallet, er Nintendos nye minikonsoll helt identisk med deres forrige. Kretskortet er likt, og det er til og med fortsatt formet slik at det skal passe i den litt mindre NES Mini-boksen.

Kjører Linux under dashbordet

Eurogamers Digital Foundry forklarer at systemene bruker en Allwinner R16-brikke, som er en System on a Chip–brikke. I tillegg har systemet fire ARM Cortex A7-prosessorkjerner, en ARM Mali 400 MP2 grafikkprosessor, 256 MB DDR-minne og 512 MB flashminne. Video ut er fortsatt begrenset til 720p.

Dette er «litt» mer enn de originale NES og SNES hadde, men til gjengjeld kjører den nye minikonsollen Linux og et avansert emulatorsystem. Emulatoren må ikke bare sørge for at SNES-konsollens originale maskinvare etterlignes perfekt, men mange av spillene som er på systemet hadde egen, unik elektronikk i kassettene som må etterlignes.

Den offisielle lanseringen av SNES Mini finner sted i morgen, og hvis du har forhåndsbestilt, er antakeligvis konsollen på vei til deg i posten allerede. Nintendo har sagt at de skal produsere langt flere konsoller denne gangen, og med tanke på at maskinvaren er identisk med den i NES Mini, bør de ha rimelig god kontroll på produksjonsprosessen.

Det bør heller ikke være vanskelig for dem å omstille seg til å produsere NES Mini-konsoller igjen, når denne relanseres neste sommer.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.