NES Mini kommer tilbake neste år

Både Nintendo og deres nordiske distributør har bekreftet at den vesle suksesskonsollen vender tilbake.

Da Nintendo lanserte sin miniversjon av originale Nintendo Entertainment System for rundt ett år siden, ble konsollen en langt større suksess enn de tilsynelatende hadde regnet med, og selv folk som forhåndsbestilte den i god tid endte opp med å få bestillingene sine kansellert fordi det rett og slett ikke var nok konsoller til alle som ville ha.

En skulle kanskje tro at Nintendo ville ha svart på den vanvittige etterspørselen ved å øke produksjonen, men det skjedde ikke. I stedet var det voldsomt mye frem og tilbake, før de til slutt stanset produksjonen. I år vil de i stedet satse på en miniversjon av SNES, som også skal produseres i begrenset mengde (riktignok i betydelig større antall enn sin forgjenger, ifølge Nintendo).

Tilbake i produksjon

Nå er det klart at NES Mini vil komme tilbake i produksjon neste år. Dette har Nintendo selv bekreftet på sin japanske Twitter-konto, og nettstedet PressFire har også fått en lignende bekreftelse fra den norske distributøren Bergsala.

–  Vi kan med glede bekrefte at Nintendo vil fortsette forsendelsene av Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System i Europa i 2018, sier en representant for Bergsala til nettstedet.

Ifølge artikkelen hos PressFire, vil konsollen antakeligvis komme i salg igjen i løpet av sommeren. Hvorvidt produktet blir det samme som sist, eller de lyttet til kritikken om for eksempel lengden på kontrollernes ledninger, vet vi ikke. Vi vet heller ikke om spillutvalget blir likt.

Så gjenstår det å se, da, om det er snakk om nok en begrenset utgivelse, eller om Nintendo vil ta til vettet og faktisk dekke etterspørselen denne gangen.

At NES Mini kommer tilbake i salg er forøvrig noe du kanskje bør tenke på nå som SNES Mini er rett rundt hjørnet. Selv om du ikke får fatt i en maskin via offisielle kanaler denne gangen, kommer den antakeligvis tilbake senere – så det er kanskje ikke så lurt å hive penger etter haiene som tilbyr konsoller til blodpris på eBay.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.