Liker du spillmusikken til Rob Hubbard?

Her er et stort Kickstarter-prosjekt med bok, nye Hubbard-låter og nyversjoner av de klassiske låtene.

Rob Hubbard er en av de mest kjente spillmusikkskaperne fra åttitallet, og han gjorde seg spesielt bemerket på Commodore 64, der han sto bak mye av den mest minneverdige spillmusikken på plattformen. Han har blant annet fått æresgrad for sin lange karriere i bransjen, og nå har musikkselskapet C64 Audio lansert en stor Kickstarter for å gjøre ære på den populære musikkskaperen.

Et eget Commodore 64-spill er inkludert i prosjektet.
Et eget Commodore 64-spill er inkludert i prosjektet.

Bok og musikk

Project Hubbard inneholder en hel bråte forskjellige ting. Først har vi en bok på 300 sider som ikke bare går i detalj om Hubbards karriere, men også dykker dypt ned i tekniske analyser av musikken han skapte og hvordan den ble som den ble. Boken skrives av eksperter på området, med bidrag fra en rekke kjente navn i Commodore 64-scenen.

Naturligvis loves vi også massevis av musikk, og i tillegg til de «tradisjonelle» remix-albumene (som det er flere av, i ulike stiler) får vi nye SID-låter laget av Hubbard selv (og ikke tidligere utgitt). Det er litt for mye her for at jeg kan gå inn i detaljene, så du får bare sjekke Kickstarter-siden.

Rob Hubbard er selv involvert i prosjektet, og har «kreativ veto» på alle beslutninger som tas. Her er en utvidet versjon av Kickstarter-videoen, som går i detalj om de ulike aspektene av prosjektet. Denne inneholder også ikke tidligere utgitt Hubbard-musikk:

Jeg har feiret spillmusikken på Commodore 64 i to store listesaker, og naturlig nok inneholder disse flere låter fra Hubbard selv. Ta en titt: Del 1 og del 2.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.