Nå kan du legge inn nye spill på SNES Mini

Hvis du syntes 20 spill er litt for lite, kan du hacke minikonsollen din.

SNES Mini er en veldig kul liten sak, men den hadde unektelig vært enda kulere om den hadde litt flere spill. Nå kan du ordne det problemet, ved hjelp av et lite verktøy som nettstedet TechRadar beskriver som veldig enkelt å bruke.

Savner du dette på SNES Mini?
Savner du dette på SNES Mini? Bilde: Mobygames.

Et par ting å huske på

Før du begynner må du selvsagt huske på at ting i teorien kan gå galt, og da får du neppe pengene tilbake. Du bryter kanskje ikke loven, men du bryter i alle fall garantien(*).

Det du trenger er et verktøy som heter Hackchi2, utviklet av en viss ClusterM. Du kan laste det ned fra Github, og ifølge TechRadar skal prosessen være veldig enkel å forholde seg til. Totalt åpnes 300 MB med intern lagringsplass, som du kan fylle med spill – men husk at denne lagringsplassen også brukes til lagrede spill, så å fylle den helt til randen er neppe lurt.

TechRadar påpeker at siden konsollen er basert på den amerikanske videostandarden, så er det ikke lurt å bruke europeiske spill. De rapporterer også at du kan forvente at konsollen bruker lengre tid på oppstarten når det er lagt inn nye filer.

Jeg har ikke selv testet denne modifikasjonen, men det er fint å vite at muligheten er der. Det beste hadde kanskje vært om Nintendo selv hadde lagt inn en mulighet til å skaffe seg flere spill til en rimelig pris, men det har de altså ikke gjort.

(* loven brytes selvsagt når du legger inn spill du ikke allerede eier – men hvis du for eksempel har kjøpt et spill på Virtual Console og vil spille det på SNES Mini, føler i alle fall ikke jeg at du gjør noe moralsk galt)

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.