Husker du Crime Cities og Schizm?

GOG har fått en håndfull polske retroutgivelser.

I går skrev jeg at Stronghold HD og A.D. 2044 er gratis på GOG i en kort periode. Det jeg ikke nevnte, var at det merkunderlige A.D. 2044 er en helt fersk lansering på butikken – et polsk eventyrspill som aldri tidligere har vært tilgjengelig for salg på en digital nedlastingsportal.

Reah.
Reah.

Flere andre spill

Men A.D. 2044 er ikke det eneste polske spillet som fikk GOG-debut i går. To andre eventyrspill dukket også opp, nemlig Reah: Face the Unknown og Schizm: Mysterious Journey. Begge disse kommer fra utgiveren L.K. Avalon, og er Myst-aktige førstepersonseventyr satt til fantasifulle miljøer. Schizm er nok det mest kjente av de to.

Så har vi Crime Cities fra Techland (mer kjent for Call of Juarez og Dead Island). Dette er et futuristisk actionspill satt til en cyberpunk-aktig fremtidsby full av svevebiler. Kampanjen byr på over 100 oppdrag, der du flyr rundt og tar knekken på kriminelle.

Crime Cities.
Crime Cities.

Sist ut, av de gamle spillene i alle fall, er Robo Rumble. Dette er også kjent som Reflux, og er et sanntidsstrategispill med 3D-grafikk der du får kontroll over vandrende kamproboter. Det som gjør spillet litt interessant, er at du til en viss grad kan skreddersy disse, ved å kombinere ulike våpensystemer med ulike «kropper».

Jeg kan også nevne Tormentum: Dark Sorrow, som er et nyere spill. Dette gufne eventyret var et av de første spillene jeg skrev inntrykk av her på Spillhistorie.no (og før siden faktisk fikk det navnet).

Det at GOG har hevet ut alle disse spillene samtidig tyder vel på at de ikke har de helt store forhåpningene til dem, men selv om det ikke er noen spesielt kjente titler her, er det alltid fint at gamle spill blir gjort tilgjengelige for salg. Ikke bare er det (som kommentarene viser) mange som har nostalgiske følelser for dem, men de er også med på å gi et mer helhetlig bilde av spillindustriens historie.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.