Pillars of Eternity får «definitiv» utgave

Har du ikke prøvd Obsidians rollespill enda? Nå lanseres det i samlepakke.

Paradox har annonsert at de vil lansere Pillars of Eternity: Definitive Edition den 15. november. Dette er en pakke som inkluderer hovedspillet, samt begge ekspansjonene (The White March I og II). I tillegg får du alt «premium-innholdet» som fulgte med Royal Edition, slik som lydsporet, en digital samlebok, en novelle satt til samme univers, og mer.

Isometrisk rollespill slik bestemor lagde dem. Evt. BioWare.
Isometrisk rollespill slik bestemor lagde dem. Evt. BioWare.

Dessuten inkluderer pakken en ny miniekspansjon som kalles Deadfire Pack, men denne ser strengt tatt bare ut til å inkludere noen nye gjenstander og karakterportretter, hentet fra neste års oppfølger. Neppe essensiell, altså.

Prisen som nevnes i pressemeldingen er 39,99 dollar – hva den blir i Norge vet jeg ikke, men den blir nok billigere enn den eksisterende Ultimate Collection-versjonen, som koster 640 kroner.

Et solid rollespill

Pillars of Eternity var et av de første store prosjektene som gjorde suksess på Kickstarter, og var med å vise at det fortsatt er liv i markedet for klassiske rollespill. Selve spillet lar deg lede en gruppe på opp til fire eventyrere på eventyr i en svær fantasiverden, og spillet kan best sammenlignes med de klassiske rollespillene som brukte Infinity Engine-motoren – Baldur’s Gate, for eksempel.

Kanskje hovedspillet er stort nok?
Kanskje hovedspillet er stort nok?

Jeg må forøvrig komme med en liten personlig tanke om pakken: Mens Pillars of Eternity er et svært godt spill, er det såpass stort at det slet litt med å holde oppmerksomheten min gjennom hele spillet. Og selv om jeg kjøpte ekspansjonene, endte jeg opp med å kun spille den første av dem i noen timer. Jeg tror rett og slett jeg fikk mer enn nok Pillars i hovedkampanjen.

Så hvis du ikke har kjøpt spillet allerede, er kanskje min anbefaling at du venter og ser om selve hovedspillet får en prisreduksjon sammen med lanseringen av den definitive utgaven. Når det er sagt virker det som spesielt ekspansjon nummer to fikk mye ros, litt synd historien krever at du må gjennom del én først.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.