Knight ‘n’ Grail har endelig fått oppfølger

Denne helgen lanserte Psytronik to etterlengtede Commodore 64-spill via digital distribusjon.

Utrolig nok later det til at Commodore 64 har vokst som spillplattform i løpet av de senere årene – nå for tiden kommer det så mange forseggjorte, kommersielle utgivelser til plattformen at det er vanskelig å få tid til alt, spesielt om man også liker andre systemer og moderne spill. Retroutgiveren Psytronik skal ha sin del av æren for dette, og en av deres første større suksesser var Knight ‘n’ Grail fra 2009.

Pains 'n' Aches.
Pains ‘n’ Aches.

Pains ‘n’ Aches

Nå har Knight ‘n’ Grail endelig fått en oppfølger, med det litt merkelige navnet Pains ‘n’ Aches. Som originalen er dette et stort plattform/action-spill der du må utforske svære, sammensatte miljøer, der du gradvis låser opp nye egenskaper og utforskingsmuligheter i klassisk «Metroidvania-stil». Spillet er større og mer variert enn sin forgjenger, og bør ta en god porsjon timer å fullføre.

Spillet ble utviklet av samme team som sto for forgjengeren, der svenske Mikael Tillander har stått for koding og grafikk, mens Hans Axelsson har laget musikken og norske Håkon Repstad har bidratt med ekstra grafikk (slik som den flotte tittelskjermen). Jeg har spilt spillet i noen timer allerede, og førsteinntrykkene mine er gode.

Steel Ranger.
Steel Ranger.

Steel Ranger

Pains ‘n’ Aches ble lansert på lørdag, og samtidig slapp Psytronik også et annet spill mange har sett frem til. Steel Ranger, fra Hessian-skaper Lasse Öörni, er et raskt, skrollende actionspill ikke helt ulikt Turrican-spillene, som skilter med svære verdener å utforske, massevis av fiender og ulike våpen for å kverke dem med. Disse kan også oppgraderes, og spillfiguren kan skreddersys.

Begge spillene er tilgjengelige via digital distribusjon på Itch.io, men de vil også slippes på diskett i mars. Når du kjøper Commodore 64-spill fra Itch.io, får du filer du kan overføre til ekte maskinvare om du har det nødvendige utstyret, eller bare spille med emulator på en moderne plattform om du heller vil det.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.