«Alle» elsker plattformspillet Celeste

Det nyeste spillet fra TowerFall-skaperne har fått en svært god mottakelse.

Celeste er et todimensjonalt plattformspill som følger Madeline, som prøver å bestige den mektige fjelltoppen Celeste Mountain. For å komme opp til toppen må hun gjennom over 700 skjermer fulle av utfordringer, og underveis skal vi få oppleve en rørende historie med mange sjarmerende figurer.

Flotte piksler.
Flotte piksler.

Rask action

Spillet skal være enkelt å lære, men samtidig by på rikelig med utfordringer. Heldigvis for de av oss som begynner å dra på årene, er mange av disse utfordringene låst til en «brutal B-side» som kan låses opp og spilles av ekspertene. Uansett er det slik at når du dør, så er du tilbake i spillet etter et lynraskt øyeblikk, slik at du kan prøve igjen. Og igjen, og igjen.

Celeste ble nylig lansert på både PC, Switch, Xbox One og PS4, og har fått en strålende mottakelse fra både pressen og spillerne. PC-versjonen har i skrivende stund en Metacritic-score på 89, mens Switch-versjonen har en score på hele 94 (det er neppe et tegn på forskjeller mellom versjonene, men at utvalget anmeldelser er ulikt).

Om du kunne tenke deg litt god, gammeldags plattformaction med lekker pikselgrafikk og flott musikk, så virker det med andre ord som et spill du definitivt bør ta en titt på. Her er traileren:

 

En kommentar om “«Alle» elsker plattformspillet Celeste”

  1. Har det på ønskelista mi, men av en eller annen grunn trodde jeg det var «early access» fremdeles. Må flytte det opp til toppen av lista om det faktisk er så bra som det kanskje kan virke som. Årets Hollow Knight?

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.