Fear Effect er tilbake

PlayStation-klassikeren har vendt tilbake som isometrisk actioneventyr.

Den folkefinansierte Fear Effect-oppfølgeren Fear Effect Sedna er ute nå. Originale Fear Effect dukket opp i år 2000 for PlayStation, og var et tredjepersons actioneventyr som i utgangspunktet var inspirert av Resident Evil og den typen spill, men som hadde noen ganske unike aspekter. For det første brukte utviklerne «cel shading» for å gi figurene et tegnefilmaktig preg, og for det andre besto bakgrunnene faktisk av videoer som ble spilt av under spillingen.

Ikke helt som originalen, altså.
Ikke helt som originalen, altså.

Store endringer

Fear Effect Sedna er på sin side et isometrisk actioneventyr med 2D-grafikk og taktisk pausefunksjon, og den eneste spillmekanismen det ser ut til å dele med forgjengeren er «frykt-måleren», der figurenes redsel påvirker påvirker helsen deres. Ellers foregår selvsagt spillet i samme univers, med de samme figurene, og det har også håndtegnede mellomsekvenser slik originalen hadde.

Tilbakemeldingene virker også litt blandede så langt, og det er mye rødt og oransje på spillets Metacritic-side. Det virker med andre ord ikke som dette er et spill du bør umiddelbart løpe ut på de digitale spilljaktmarker for å snappe opp, men prisen er i det minste rimelig (145 kroner, eller 130 kroner med lanseringsrabatt, på Steam og GOG) – og den blir sikkert enda rimeligere i sommer.

Utviklerne av Fear Effect Sedna vil nå fokusere på en skikkelig nyversjon av originalspillet, og det kan jo bli veldig spennende. I mellomtiden kan du sjekke denne traileren for Fear Effect Sedna, som altså er ute på PC, Switch, PS4 og Xbox One.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.