Mission Critical har blitt lansert på GOG

Dette eventyrspillet er en av mange ukjente perler fra Legend Entertainment.

GOG fortsetter å legge ut eventyrspill fra Legend Entertainment, og denne gangen er det science fiction-eposet Mission Critical som har gjenoppstått etter å i mange år ha vært utilgjengelig for kjøp (utenom eBay, der Legend-spillene normalt er priset ganske høyt).

Legend startet som teksteventyrspill-utvikler, så forvent litt mer tekst her enn i førstepersonseventyr flest.
Legend startet som teksteventyrspill-utvikler, så forvent litt mer tekst her enn i førstepersonseventyr flest.

Førstepersons eventyrspill

Mission Critical er et førstepersons pek-og-klikk-eventyr med et grensesnitt som virker litt som en krysning av Myst-spillene og de mer tradisjonelle eventyrene fra for eksempel LucasArts. Det har en litt merkelig grafikkstil som kombinerer forhåndsrendret 3D-grafikk, ekte video og håndtegnet 2D-grafikk – spillet kom først ut i 1995, og bærer muligens preg av å være fra en periode der sjangeren utviklet seg raskt og i forskjellige retninger.

Handlingen starter på et stort og skadeskutt romskip, der du er det eneste gjenværende medlemmet av besetningen. Men før det hele er over, har du besøkt en eksotisk klode, reist i tid og avgjort menneskehetens skjebne, så det blir litt å gjøre i løpet av de timene spillet varer.

Spillet koster like under femtilappen på GOG. Det følger Spellcasting-serien, Eric the Unready og Death Gate – sistnevnte har imidlertid blitt fjernet igjen, muligens på grunn av lisensproblemer. Vi får håpe det kommer tilbake, og at andre lisensspill fra utvikleren – først og fremst Gateway-serien, Shannara og Companions of Xanth – også kan slippes på GOG.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.