Her er Neo Geo Mini

SNK har avslørt detaljene om sin kommende miniboks med 40 innebygde spill.

Den japanske spill- og maskinvareutvikleren SNK har nå kommet med den offisielle annonseringen av sin Neo Geo Mini. Den bekrefter informasjonen vi allerede har hørt, og kortversjonen er at vi kan se frem til en liten spillmaskin med 40 innebygde titler, som fungerer helt på egenhånd eller koblet opp mot en skikkelig TV.

Offisielt promobilde.
Offisielt promobilde.

Klassisk arkadeform

Maskinen er formet som en klassisk arkademaskin, med en 3,5-tommers LCD-skjerm, joystick og knapper. Du kan også koble til hodetelefoner og lignende. Den har også to kontrollerporter, slik at det er mulig å spille flerspiller (eller bare slippe å bruke kontrollene på selve systemet), og kan altså kobles til TV-en din med HDMI-kabel. Det er nok det mest praktiske.

Maskinen er 162 millimeter høy, 135 millimeter bred og 108 millimeter lang. Den veier 600 gram. Ikke så voldsomt relevant hvis du bare skal ha den under TV-en, men greit å vite hvis du planlegger å bruke den på egenhånd.

SNK har i sin annonsering også bekreftet at maskinen ikke bare slippes i Japan, men også i andre deler av verden (der den får et litt annet design). Men noen detaljer om lanseringsdato er ikke klare enda. SNK har heller ikke røpet noe om hvilke spill som blir inkludert, men siden den andre informasjonen fra lekkasjen stemmer, så stemmer sikkert lista over spill også.

Origininale Neo Geo er en spillkonsoll av det eksklusive slaget – maskinvaren debuterte som et arkadesystem i 1990, men ble også tilgjengelig for hjemmebrukere. Systemet var spesialisert på heftige 2D-spill, og fikk kjente serier som Metal Slug, Samurai Shodown og King of Fighters.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.