Nasjonalsangen på Commodore 64

Husker du hvor kult det var å kunne velge Norge i Games-spillene fra Epyx?

I anledning nasjonaldagen tenkte jeg det var litt artig å minnes den første gangen jeg noensinne hørte den norske nasjonalsangen spilt av en datamaskin. Det var Commodore 64 som var den aktuelle maskinen, og World Games fra Epyx som var anledningen. I dette sportsspillet fikk spillerne velge mellom 18 land som de kunne representere i en idrettskonkurranse, og hvert land hadde sitt eget flagg og sin egen nasjonalsang.

World Games delte denne funksjonaliteten med Summer Games-serien og Winter Games, og det var også samme utvalg land i disse spillene.

Lite plass på disken

I dag ville det helt sikkert vært en selvfølge å kunne velge å representere Norge i et OL-inspirert sportsspill, og vi ville neppe tenkt noe videre over det. Men på åttitallet hadde spillutviklerne kraftige begrensninger med tanke på disk- og minneplass, så jeg må innrømme at jeg var litt stolt over at Norge var «viktig» nok til å inkluderes. Sverige og Finland var for eksempel ikke i disse spillene, og heller ikke land som Kina. Sovjetunionen var imidlertid inkludert, skjønt med feil nasjonalsang.

Her kan du høre starten av Ja, vi elsker dette landet slik Commodore 64 fremfører den:

Her er resten av nasjonalsangene i Summer Games. Lyst på litt relatert lesestoff? Les mitt tilbakeblikk på California Games.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.