Frister det med en MS-DOS-mini i stua?

PC Classic skal være en minikonsoll med over 30 innebygde MS-DOS-spill, og muligheten til å kjøpe flere.

I kjølvannet av de mange mini-konsollene som har dukket opp, er det mange som har spurt seg om ikke det er på tide med en PC-variant. Det gjelder tydeligvis også det vesle selskapet Unit-e, som nå har annonsert PC Classic.

Det er kanskje ikke Mario, akkurat.
Et av spillene som har blitt demonstrert med systemet, men det er usikkert om det blir med i den ferdige utgaven.

Forhåndsinstallert og ferdig satt opp

Dette er altså en liten spillkonsoll som lar deg spille klassiske MS-DOS-spill direkte på TV-en, og den skal komme med «minst 30» klassiske PC-spill forhåndsinstallert. Alt skal være konfigurert på forhånd, slik at du slipper å styre med verken spill- eller emulatorinstillinger, og systemet skal også være satt opp for å bruke håndkontrollere.

Du kan selvsagt også koble til mus og tastatur, og Unit-e snakker også om muligheten til å kjøpe matchende minitastatur og mus fra dem. De forteller også at de vil gjøre det mulig å kjøpe ekstra spill på SD-kort direkte fra dem.

Om man kan legge inn egne, ikke-lisensierte spill på systemet, slik som på TheC64 Mini, sier de ikke noe om. Den ARM-baserte minikonsollen skal imidlertid kunne kobles på nettverk via WiFi, så den bør ha litt flere muligheter enn for eksempel Nintendos småbokser.

Planen er å lansere minisystemet til våren eller tidlig på sommeren, med en veiledende pris på 99 dollar i USA. En folkefinansieringskampanje er også på plakaten, for å finansiere produksjonen. Enn så lenge må vi altså vente å se om dette produktet blir en realitet. Unit-e har tidligere erfaring med både spillutvikling og maskinvareproduksjon, og de lager også arkadekabinetter.

Hva tror dere – er det marked for noe slikt? En «hotseat»-runde med Heroes II i sofaen høres jo i alle fall artig ut. Her er i alle fall en presentasjonsvideo:

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.