Nå kan du få Anno 1602 gratis fra Ubisoft

Det første spillet i den klassiske strategiserien koster ingenting frem til lille julaften.

Det er sånn omtrent 20 år siden Anno 1602 ble gitt ut, og det feirer Ubisoft ved å gi bort spillet via sin Uplay-butikk. Uplay er kanskje ikke den mest populære distribusjonstjenesten for spill, men på samme måte som EA-tjenesten Origin er det jo rimelig vrient å unngå den hvis man er interessert i PC-spill – så du kan jo like godt utnytte sjansen til å få denne klassikeren på kontoen.

Anno 1602. Både dette og toppbildet er hentet fra Mobygames.
Anno 1602. Både dette og toppbildet er hentet fra Mobygames.

Kolonibygging på tysk

Anno 1602 ble først lansert i april i 1998, men da kun i Tyskland. På dette tidspunktet var de tysktalende delene av Europa fortsatt langt mer begeistret for strategispill enn resten av verden så ut til å være, med det resultat at svært mange spennende spill i sjangeren aldri kom ut på noe annet språk enn tysk.

Dette spillet ble imidlertid en såpass stor hit på hjemmemarkedet at det også tok steget ut i resten av verden. Den internasjonale lanseringen var også en suksess, og dermed var grunnlaget lagt for en serie som fortsatt lever i beste velgående.

I Anno 1602 må du utforske og kolonisere en fjern øygruppe. Du starter med ei seilskute full av byggematerialer, og så må du finne et egnet sted der du kan slå deg ned. Gradvis vil du bygge opp et fungerende samfunn, og utvinne verdifulle ressurser som du kan selge til andre fraksjoner for å få kassa full av klingende mynt.

Spillet er alt i alt en svært vanedannende affære, og den isometriske 2D-grafikken har taklet aldringsprosessen ganske godt (langt bedre, i alle fall, enn flesteparten av 3D-spillene fra samme tid).

Det var østerrikske Max Design som sto for det originale Anno 1602. De la ned virksomheten i 2004, og serien ble overlatt til et tysk studio ved navn Related Design. De ble så kjøpt opp av Ubisoft, og slått sammen med The Settlers-skaperen Blue Byte (som dermed fikk to studioer). Det er de som står for de nyere spillene i serien, inkludert den kommende tittelen, Anno 1800.

Skjermbilder: Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.