Har du spilt kultklassikeren Dragon View?

Det rare, franske rollespillet Drakkhen fikk en oppfølger på SNES. Nå er den ute på Steam.

I 1989 lanserte franske Infogrames (nå Atari) et ambisiøst 3D-rollespill ved navn Drakkhen for Amiga, Atari ST og PC. Dette var et av de første rollespillene satt til tredimensjonale miljøer der man kunne bevege seg fritt rundt i landskapet, og det gjorde også mange andre spennende ting som ikke var så vanlige i sjangeren.

Dragon View. Bilde: Mobygames.
Dragon View. Bilde: Mobygames.

Nytt liv i Japan

Her i vesten ble Drakkhen raskt glemt, men japanerne hadde sansen for spillet, og Kemco-Seica fikk rettighetene til å lage en SNES-versjon. Denne ble en såpass stor suksess at Kemco i 1994 lagde en SNES-eksklusiv oppfølger som ble lansert i Japan under navnet Super Drakkhen. Da spillet fant veien til vesten, fikk det navnet Dragon View.

Nå er Dragon View ute på Steam, via Piko Interactive (som i sin tid også lanserte originale Drakkhen der). Det er ikke snakk om noen nyversjon, men originalen som kjører på emulator i bakgrunnen.

Dragon View følger Alex, som må legge ut på en reise for å finne og redde kjæresten sin, Katrina, som har blitt kidnappet av en mystisk trollmann. Spillet kombinerer de tredimensjonale uteområdene fra originalen med sideskrollende action i grottene og byene. En ganske unik løsning, altså.

Bildene er fra Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.