Neste Subnautica-spill er få dager unna tidliglansering

Men utviklerne advarer: Det er fullt av «bugs» og problemer.

Subnautica var et av eksemplene på «early access» gjort riktig. Da spillet først ble tidliglansert i 2015, hadde det lite annet enn et kult konsept og pen undervannsgrafikk å skilte med. Men gradvis la utviklerne inn lag på lag med interessant innhold, og da den ferdige versjonen kom på banen fire år senere, hadde Subnautica blitt til en soleklar klassiker.

Den er sikkert helt harmløs.
Den er sikkert helt harmløs.

Nå håper de utvilsomt å gjenta prosessen, for den 30. januar slippes det frittstående Subnautica: Below Zero i «early access» på både Steam, Epic Game Store og Discord. Steam-siden frontes av en stor advarsel om at spillet ikke er ferdig, men i aktiv utvikling, og at spillerne kan se frem til mengder av «bugs», ytelsesproblemer og manglende funksjonalitet.

Dermed er det nok bare de aller modigste som bør hive seg ned i spillets iskalde havområder for testing. Heldigvis ser det ikke ut som Below Zero vil ta like lang tid å ferdigstille som originalspillet, skjønt utviklerne sier at det vil være i «early access» i minst ett år. De mener versjonen som lanseres på onsdag har et par timer med spillinnhold.

Kjølige miljøer

Fine blomster, får håpe det ikke spretter noe ut fra dem og eksploderer.
Fine blomster, får håpe det ikke spretter noe ut fra dem og eksploderer.

Below Zero foregår i en arktisk region på samme planet som hovedspillet. Du får rollen som en forsker, og har hovedkvarteret ditt på land(!), der jobben din er å studere mystiske gjenstander etterlatt av en fremmed sivilisasjon. Men når romstasjonen du får forsyninger fra ødelegges, må du finne egne måter å overleve på.

Som seg hør og bør loves vi nye typer spillmiljøer, naturligvis bebodd av merkverdige vesener og fulle av potensielle ressurser. Utviklerne lover også en mystisk historie å følge, men denne vil gradvis låses opp via kommende oppdateringer.

Subnautica var i mine øyne et av fjorårets aller beste spill, og det blir spennende å se om Below Zero kan følge opp. Om jeg kommer til å kjøpe tidligversjonen vet jeg rett og slett ikke, men jeg kommer i alle fall til å følge nøye med på utviklingen videre.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.