Cyberpunk-eventyret Technobabylon får oppfølger

Vi får et nytt gjensyn med verdenen fra det flotte pek-og-klikk-eventyret – men det nye spillet er ikke helt som det gamle.

Den amerikanske eventyrspillutgiveren Wadjet Eye Games har i lang tid vært kjent for flotte pek-og-klikk-eventyr med retropreget pikselgrafikk. Dette er de nå i ferd med å gå i alle fall delvis bort fra – de har allerede annonsert vampyrspillet Nighthawks, som kjører en helt annen stil, og nå har de røpet at det kritikerroste cyberpunk-spillet Technobabylon får en 3D-oppfølger.

Slik ser det nye spillet ut så langt.
Slik ser det nye spillet ut så langt.

Drømmefall som inspirasjonskilde?

Spillet Technobabylon: Birthright, og vi vet ikke så voldsomt mye mer om det enn at det er på vei, og at det finner sted i en fullstendig tredimensjonal verden. Hovedutvikler James Dearden trekker frem norske Drømmefall som et eksempel på et eventyrspill som fungerer godt i tre dimensjoner, så antakeligvis er dette en inspirasjonskilde.

– Jeg har tenkt på dette litt som hoppet fra teater til fjernsyn – kameraet står ikke lenger stille, og publikum kan følge mye tettere med på bevegelsene til skuespillerne, sier han i en Tweet.

Spillet bruker Unity-motoren, og det er pikselkunstneren Ben Chandler som står for mye av grafikken.

Det blir nok noe futuristisk internettopplegg denne gangen og.
Det blir nok noe futuristisk internettopplegg denne gangen og.

Paradigmeskifte

Wadjet Eye-sjef Dave Gilbert beskriver hoppet til tre dimensjoner som et paradigmeskifte for selskapet, og at han ikke kan se for seg å lage Technobabylon: Birtright på noen annen måte. Men han sier samtidig at han ikke er sikker på om han ønsker å bruke 3D i sitt neste prosjekt (som antakeligvis blir en oppfølger til Unavowed).

Originale Technobabylon er i mine øyne et av de vakreste 2D-eventyrene noensinne, så på den ene siden er det litt trist å se utvikleren gå bort fra det de har vært så flinke til i fortiden. Men man kan ikke klandre dem for å ville utvikle seg videre, så lenge de unngår feilene som ble gjort da selskaper som Sierra og LucasArts hoppet inn i den tredje dimensjonen.

Det er jo dessuten ikke mangel på kule 2D-eventyr for tiden, fra både nye og gamle utviklere, så personlig feirer jeg mangfoldet i sjangeren og gleder meg til å se hva Wadjet Eye får til.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.