Snart kan du kolonisere Mars helt gratis

Flerspillerkomponenten til Offworld Trading Company separeres fra hovedspillet, og blir gratis.

Offworld Trading Company er et økonomisk strategispill designet av Soren Johnson, som også var hoveddesigner på Sid Meier’s Civilization IV (i manges øyne et av seriens aller beste spill). I Offworld Trading Company er målet å tjene seg rik på å kolonisere Mars. Hver fraksjon styrer sin egen koloni som må utvinne og foredle ulike ressurser, og selge dem til høystbydende.

Spillet har blant annet fått mye skryt for å være moro i flerspiller, og siden hver runde sjeldent varer mer enn en halvtimes tid, er det ikke like tidkrevende som mange andre spill i strategisjangeren.

Du kan kanskje ikke sende hærer for å utslette fienden, men du kan skape trøbbel for dem.
Sabotasje i Offworld Trading Company.

Flerspiller blir gratis

Nå har utvikleren bestemt seg for å gjøre flerspillerkomponenten til spillet helt gratis. Det vil si at fra og med 28. februar, kan du laste ned flerspillerklienten uansett om du har kjøpt fullversjonen eller ikke, og spille spillet så mye du vil.

Samtidig lanseres en ny ekspansjon for hovedspillet, som heter Market Corrections. Denne inkluderer tre nye enspillerkampanjer og tolv nye kart.

Jeg skrev litt om Offworld Trading Company da det fortsatt var i «early access». Inntrykkene mine fra den gangen er nok ikke superrelevante for dagens versjon, men de bør i det minste gi en liten idé om hvordan spillet fungerer. Jeg anbefalte det da, og jeg ser ingenting som tyder på at det ikke fortsatt er et godt spill.

Apropos Soren Johnson – sist vi hørte fra han jobbet han med et interessant, nytt strategispill i Civilization-sjangeren, ved navn 10 Crowns. Problemet er bare at det vi da hørte var at spillet hadde skaffet seg en utgiver: Starbreeze Software. Om du følger litt med, vet du at de har store problemer for tiden, og jeg håper det snart blir klart om dette får konsekvenser for 10 Crowns.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.