Rollespillet RuneQuest blir dataspill

Her får vi bli med til mytiske Glorantha, en rollespillverden som debuterte allerede på syttitallet.

Rollespillserien RuneQuest blir dataspill. RuneQuest ble først utgitt i 1978, og finner sted i en mytisk verden ved navn Glorantha. Jeg tror ikke det tidligere har kommet noen rollespill satt til dette universet, men den kritikerroste strategihybriden The King of Dragon Pass fant sted der.

Det er veldig lite detaljer om det nye spillet, og det eneste vi vet er at det blir et rollespill, og at det er under utvikling av et studio som heter Black Shamrock og befinner seg i Dublin. De sier selv at de ønsker å spesialisere seg på rollespill, og at det derfor var som en drømm som ble virkelighet da de nå fikk muligheten til å lage RuneQuest-rollespill.

Ikke noen typisk fantasiverden

Glorantha er en fantasiverden som skiller seg fra den vi finner i for eksempel Dungeons & Dragons-spillene, blant ved at den kun i mindre grad virker inspirert av typisk fantasy-litteratur som Lord of the Rings. Den har også en svært avansert egen mytologi. Glorantha debuterte på markedet i 1974, med brettspillet White Bear and Red Moon. Det skiftet senere navn til Dragon Pass.

Vi aner ikke når det nye RuneQuest-rollespillet dukker opp, men ta en titt på The King of Dragon Pass mens du venter. Dette er en kultklassiker fra 1999, som kombinerer historiefortelling med strategi, og har et kraftig fokus på valg og konsekvenser. Selv om spillet ikke ble noen stor suksess på markedet, er det åpenbart at det i ettertid har hatt stor innflytelse på mange spillutviklere.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.