I dette spillet må du bygge en sovjetrepublikk

Workers & Resources: Soviet Republic er svært ambisiøst, og har allerede fått en god mottakelse på Steam.

PC-markedet kan tydeligvis ikke få nok av bybyggerspill. Hakk i hæl på middelalderspillet Foundation og oldtidsspillet Dawn of Man har Workers & Resources: Soviet Republic dukket opp på Steam, og fått en entusiastisk mottakelse (per nå har det fått nesten 800 brukeranmeldelser, hvorav like over 80% er positive).

Det ser ut til å være ganske mye mikrostyring her.
Det ser ut til å være ganske mye mikrostyring her.

Full kontroll

Dette spillet gir deg altså i oppgave å bygge opp en velfungerende sovjetrepublikk. Spille kommer fra et slovakisk studio ved navn 3Division, som forteller at de valgte nettopp sovjet-temaet fordi planøkonomien gir spilleren total kontroll, og at de dermed kunne skape en full økonomisk simulator satt til moderne tid.

Økonomien ser generelt ut til å ha fått mye oppmerksomhet av utvikleren – spillet har over 30 ressurser som kan utvinnes og produseres, med et globalt marked som påvirker prisene på alt. Som i for eksempel Anno-spillene må du lage omfattende produksjonskjeder, og samtidig sikre at transporten av råvarer og produkter går glatt.

Fabrikker og industrikomplekser må også settes opp manuelt, med egne varehus, produksjonsenheter og lastesentraler. Samtidig må du sikre at de stadig mer omfattende behovene til innbyggerne dine dekkes, slik at moralen opprettholdes.

Spillet har altså blitt sluppet i «early access» nå nylig, og det har fortsatt en lang vei igjen å gå før utviklerne har nådd de målene de har satt seg. 3Division anslår at det vil være i «early access» i tolv til tjuefire måneder, og sier at utviklingstiden blant annet vil avhenge av spillets popularitet og spillernes tilbakemeldinger. Trailer (med passende herlig musikk):

Denne spillutviklerdagboken gir et godt inntrykk av hvordan spillet fungerer:

Jeg liker forresten dette sitatet fra en av brukeranmeldelsene:

For me, it’s a bitter sweet experience. It’s a time travel to my youth while remembering what an absurd time it was.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.