Nvidia jobber med en versjon av Quake II som kun bruker raytracing

Quake II RTX bygger videre på hobbyprosjektet Q2VKPT.

Det er mye snakk om raytracing for tiden, ettersom vi nå begynner å nærme oss et punkt der denne (riktignok langt fra nye) teknologien for alvor kan brukes i spill.

Tidligere i år dukket Q2VKPT opp, som et hobbyprosjekt primært utviklet av tyske Christoph Schied. Dette er en versjon av det klassiske id Software-skytespillet Quake II som ved hjelp av raytracing leverer fullstendig dynamisk lyssetting. Nå har Nvidia overtatt prosjektet, og annonsert Quake II RTX. Den nye versjonen kommer med en bråte nyheter, og det beste er kanskje bare å la Nvidia selv fortelle hva de har lagt til:

We’ve introduced real-time, controllable time of day lighting, with accurate sunlight and indirect illumination; refraction on water and glass; emissive, reflective and transparent surfaces; normal and roughness maps for added surface detail; particle and laser effects for weapons; procedural environment maps featuring mountains, sky and clouds, which are updated when the time of day is changed; a flare gun for illuminating dark corners where enemies lurk; an improved denoiser; SLI support (hands-up if you rolled with Voodoo 2 SLI back in the day); Quake 2 XP high-detail weapons, models and textures; optional NVIDIA Flow fire, smoke and particle effects, and much more!

Prosjektet vil presenteres med video i et foredrag på spillutviklerkonferansen GDC, som finner sted i San Francisco i disse dager. Nvidias presentasjon skal finne sted den 21. mars, og de vil utvilsomt legge ut videoen på nettet etterpå. Når vi (eller, strengt tatt, de som eier skjermkort med RT-støtte) kan laste ned selve spillet sies det ikke noe om.

Grunnen til at Quake II kan brukes for prosjekter av denne typen er forøvrig at id Software i 2001 gjorde spillmotoren til «åpen kildekode»-programvare, som innebærer at alle som vil kan bruke koden som basis for egne prosjekter.

Her er noen skjermbilder (du finner flere på Nvidias side):

Og her er en video fra Q2VKPT, som altså er det originale prosjektet Quake II RTX bygger på:

Raytracing-teknologien er som sagt gammel, og er i prinsippet ikke knyttet spesiell maskinvare eller proprietære programvaresystemer. For et eksempel på et spill som bruker en raytracing-motor uten å samtidig stille spesielle maskinvarekrav kan du ta en titt på det herlige hjernetrimspillet Mirror Drop, som ble lansert i fjor.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.