Lær å spille klassiske teksteventyrspill

Åttitallsspillet Excalibur: Sword of Kings har fått en gratis nettversjon, full av hjelpsomme funksjoner for nybegynnere.

Før utviklere som Lucasfilm Games introduserte gode pek-og-klikk-grensesnitt for eventyrspillene, var spesielt det europeiske eventyrspillmarkedet preget av titler som kombinerte et tekstgrensesnitt med stillbilder. Ofte var den nedre delen av skjermen dedikert til tekst, mens den øvre viste bilder.

Spillet ser primitivt ut, men det kan fortsatt være artig når man kommer inn i riktig modus.
Spillet ser primitivt ut, men det kan fortsatt være artig når man kommer inn i riktig modus.

Den britiske mikrodatamaskinen ZX Spectrum fikk et spesielt rikt marked for slike tekst-/grafikkeventyr. Dette var en billigplattform med relativt enkle grafiske egenskaper, og i tillegg veldig begrenset minne, men det var ofte imponerende hvor mye de beste utviklerne klarte å få skviset inn i spillene sine.

Gratis nyversjon

Hvis du vil få en liten opplevelse av hvordan det var å spille eventyrspill på de europeiske hjemmeplattformene, kan du nå teste et spill som heter Excalibur: Sword of Kings på nettet. Dette er en offisiell nyversjon av et ZX Spectrum-spill ved samme navn, som opprinnelig kom i 1987. Spillet er helt gratis, og du kan teste det på Itch.io.

Spillet er altså en nyversjon og ikke en ren overføring – utviklerne har implementert en hel rekke ting som gjør opplevelsen bedre, slik som en egen øvingsdel og enkelte pek-og-klikk-elementer (eller pek-og-trykk hvis du spiller på mobil).

Utviklerne skriver at prosjektet er ment som en introduksjon for spillere som ikke har erfaring med denne sjangeren, for å introdusere både måten denne typen spill fungerer på og vanlige elementer man typisk treffer på i teksteventyr fra åttitallet. De planlegger flere slike utgivelser i fremtiden. Her kan du se hvordan det fungerer på mobil:

Utviklerne har forresten også laget en nettversjon av det tidlige strategispillet Hammurabi, som jeg har skrevet om tidligere.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.