Snart kommer den siste Kingdom Come-utvidelsen

A Woman’s Lot lar deg spille som Theresa, og oppleve starten av spillet fra en annen vinkel.

Det har tatt sin tid, men nå er den siste DLC-ekspansjonen for det herlige middelalderrollespillet Kingdom Come: Deliverance snart klar. Som du kanskje husker om du var med på folkefinansieringskampanjen (eller kanskje har glemt, siden det begynner å bli noen år siden nå), heter utvidelsen A Woman’s Lot, og gir deg rollen som noen andre enn hovedpersonen, Henry.

Denne «noen andre» er Theresa, en viktig bifigur (og mulig kjærlighetsinteresse) i hovedspillet. Hun måtte i likhet med Henry flykte da byen Skalitz ble angrepet helt i starten av spillet, men i motsetning til han husker hun litt mer av det som skjedde etterpå. I ekspansjonen får vi altså oppleve hennes historie.

Ikke spør.
Det er ikke kommet noen bilder fra utvidelsen enda, så vi bruker dette fra hovedspillet. Hvem trenger hund når man har hest?

Egen hund

Theresa må ikke ut på eventyr helt alene; med seg har hun hunden Tinker. Muligheten til å ha hunder som kjæledyr var noe som egentlig skulle ha vært med i hovedspillet, men nå ser det altså ut som det intoduseres via denne ekspansjonen (og forhåpentligvis også en gratis oppdatering slik at Henry kan nyte godt av samme funksjon).

Utvidelsen skal lanseres den 28. mai for PC, og den 11. juni for konsollplattformene. Samtidig slippes en utgave av spillet som inkluderer både denne og de tidligere lanserte utvidelsene.

Det er nok lurt å påpeke at DLC-pakkene for Kingdom Come: Deliverance har fått en mildt sagt blandet mottakelse så langt, og et felles ankepunkt for de fleste ser ut til å være at de har litt for lite skikkelig innhold til at de er verd pengene. Dessuten virker det fortsatt ikke som utvikleren Warhorse Studios har fått helt bukt med alle småfeilene som tidvis forsuret hovedspillet.

For min egen del var Kingdom Come: Deliverance fjorårets beste spillopplevelse. Spillets autentiske middelalderverden var en fryd å eksistere i, og det har også noen av de beste enkeltoppdragene jeg har vært innom i rollespillsjangeren (kun slått av høydepunktene fra The Witcher III).

Men jeg registrerer at ikke alle likte spillet godt, så om du vurderer å kjøpe det kan det sikkert være lurt å lese mer enn bare mine inntrykk.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.