Drømmefall-utvikleren med fremtids-western

Dustborn er et av elleve spill som har fått tilskudd fra Norsk filminstitutt.

En ny runde med tilskudd til norske utviklere betyr en ny runde med avsløringer av spillprosjekter vi ikke har hørt om før. Et av disse er Dustborn, fra Red Thread Games, og dette beskrives slik på Nfi sitt nettsted:

Året er 2030, tre årtier siden miljøkatastrofen som forandret alt og skapte en ny underklasse, ‘Dustborn’. Du spiller Pax: fengselsfugl, småkriminell, utstøtt – født med overmenneskelige krefter hun aldri ba om og som er like mye en byrde som en gave. Med hjelp fra en gruppe utstøtte revolusjonære må hun smugle en viktig pakke forbi det fascistiske regimet som jakter på henne.

Dustborn er en tredjepersons, enspiller, fremtids-western; en landeveisreise på tvers av et splittet land; et politisk ladet eventyr med en stilisert tegneserie-estetikk i en fargerik dystopisk visjon av en verden ikke milevis fra vår egen.

Red Thread Games er studioet bak de nyeste Drømmefall-utgivelsene, og om under én uke lanserer de sitt neste spill, Draugen. Vi trodde de arbeidet med «polar punk»-spillet Svalbard, men det kan jo være de har flere ting på gang samtidig.

Et annet spennende spill på lista er The Fold: Ingression, et nytt grøsserspill fra skaperne av Through the Woods (som jeg fortsatt har til gode å prøve). Her er beskrivelsen:

Et skrekkeventyr ved en norsk stavkirke, der progresjon oppnås gjennom utforskning, logisk tenkning og et snev av mot. Spilleren tar rollen til unge Amund Vreim som har fått en merkelig ukejobb ved Eikherad Stavkirke i Telemark. Historien er lett basert på gamle norske sagn og historier, og er også sterkt påvirket av norrøn mytologi, med mye inspirasjon fra Lovecraft-universet.

Høres ikke dumt ut! Og en bonus at spillet har nesten samme navn som ei av favorittbøkene mine fra de senere år. Men om du ikke er så glad i skrekk, kan du jo heller ta en titt på Våken, fra et nytt studio ved navn Black Book:

Våken er et storydrevet eventyrspill om Leif – en 50 år gammel regnskapsfører som er deprimert, ensom og kjedelig. En vakker nordnorsk natt i den vesle fiskebygda Måsnes våkner Leif opp og husker hva han har drømt for første gang på flere år. Han begynner å undre seg om det finnes en sammenheng mellom drømmene og det virkelige liv. Sakte men sikkert lærer han å bringe sin bevissthet inn i den underbevisste drømmeverden. Holder han på å bli gal eller har han funnet noe å leve for?

Lista har også kjenninger som Combustion. Ta en titt på utdelingssiden for å lese mer om de mange spillene som har fått støtte.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.