Cyberpunk møter Lovecraft i Transient

Det neste spillet fra skaperne av Darkness Within og Conarium byr på postapokalyptisk fremtidsskrekk.

Forfatterskapet til H. P. Lovecraft fortsetter å inspirere spillutviklere – skjønt i dette tilfellet er det ikke så veldig overraskende, ettersom utvikleren bak det kommende grøssereventyret Transient har laget Lovecraft-inspirerte spill siden debuten Darkness Within, for godt over ti år siden.

Cyber-grøss

Jeg hadde også stusset litt om jeg hadde funnet dette i en mørk kjeller.
Jeg hadde også stusset litt om jeg hadde funnet dette i en mørk kjeller.

Transient finner sted i en postapokalyptisk fremtid der kloden i stor grad har blitt ødelagt, og den siste resten av menneskeheten holder til i en innelukket «by» som kalles Domed City Providence. Her er de beskyttet mot det utrivelige miljøet utenfor, men som seg hør og bør er det ikke noen dans på roser under kuppelen heller.

Du spiller en hacker som tar oppdrag fra lugubre personer, og et av disse ser ut til å dytte deg ned i et mysterium av den skikkelig gufne typen – du vet, slik som når du avdekker noe som er så fryktelig at bare det å vite sannheten er nok til å gjøre deg riv ruskende gal. Klassisk H. P. Lovecraft, altså. For å komme til bunns i det hele må du utforske både virkelige og kunstige verdener.

Selv om jeg kanskje begynner å føle at jeg har spilt nok Lovecraft-inspirerte spill nå, er det ikke til å komme unna at Transient-skaperne har noen solide titler på rullebladet, og vi skal slett ikke se bort ifra at dette spillet også blir bra. Lanseringen skal finne sted neste år, utgiveren er som vanlig Iceberg Interactive, spillet kommer til PC, PS4 og Xbox One, og her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.