Nå har GOG fått Hellfire-ekspansjonen til Diablo

Og den er helt gratis.

For noen måneder siden overrasket GOG en halv spillverden ved å annonsere at Blizzard-klassikeren Diablo hadde blitt lansert på tjenesten. Men mye vil ha mer, og mange lurte på hvor ekspansjonspakken Hellfire hadde blitt av.

Ikke laget av Blizzard

Bilde fra hovedkampanjen (du husker sikkert han slampen her).

I utgangspunktet var det forståelig at den ikke var med, da Hellfire ble utviklet av et helt annet studio – Synergistic Software – og Blizzard i utgangspunktet ikke hadde noe med den å gjøre. Både Blizzard og Synergistic var på det tidspunktet eid av Sierra, og det var Sierra som satte Synergistic på jobben med å utvide Diablo mens Blizzard gjorde andre ting.

Men nå har man åpenbart snakket litt sammen i Activision Blizzard (som eier alt sammen), og resultatet er at Hellfire har blitt lansert på GOG. Ikke bare det, men ekspansjonen er helt gratis – sånn utover at den krever du har kjøpt hovedspillet. Alle eksisterende Diablo-eiere har altså fått Hellfire via en oppdatering, og alle nye kjøpere vil få den sammen med Diablo.

Blizzard understreker at handlingen i Hellfire ikke er inkludert i den offisielle «Diablo-kanonen», men det er vel neppe så voldsomt viktig for folk. Det som skjer er i alle fall at en mektig demon som heter Na-Krul angriper Tristram, og må stoppes. Utvidelsen kommer med en ny klasse (monk), samt en rekke nye våpen og gjenstander, miljøer og fiender.

Ta forresten en titt på vårt store Diablo-tilbakeblikk for å få vite mer om det klassiske actionrollespillet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.