Evil Genius 2 ble avduket i går

Bygg din egen hemmelige base, og ta over verden!

Det er en stund siden britiske Rebellion annonserte at de arbeidet med en oppfølger til det humoristiske strategispillet Evil Genius fra Bullfrog-veteranene i Elixir Studios. På gårsdagens småkjedelige PC Gaming Show ble Evil Genius 2: World Domination endelig presentert.

Superskurker skal helst ha det litt fargerikt.
Superskurker skal helst ha det litt fargerikt.

Ta over verden (men først, bygg et koselig hjem)

Konseptet i Evil Genius 2 er det samme som før: Du spiller en typisk James Bond-skurk, som skal ta over verden. Men enhver plan for verdensdominans starter med å bygge en hemmelig base, helst på ei øde øy, og gjerne i en aktiv vulkan. Denne må selvsagt også utrustes med plenty av feller for å hindre verdens superagenter i å komme inn og ødelegge planene dine.

Det er ikke så voldsomt mye konkret informasjon om spillet enda, men du må altså prøve å designe den optimale basen, ansette og trene hjelpere og spesialister, forske frem ulike nye (onde) hjelpemidler og legge planer for å ta over verden, kidnappe den britiske kongefamilien, og så videre. Litt som Two Point Hospital, altså, bare med skurkestreker i stedet for sykdommer.

Evil Genius 2 slippes for PC, i 2020. Her er en trailer:

Funfact: Primus motor bak Elixir Studios var Demis Hassabis, som etter at utvikleren måtte legges ned gikk tilbake på skolebenken for å studere kunstig intelligens. Dette resulterte i at han startet et selskap ved navn DeepMind, som etter hvert ble kjøpt av Google og i dag er en hjørnestein i Alphabet-gruppen. Hadde Elixirs spill opplevd større suksess, ville DeepMind neppe ha eksistert.

Med tanke på hva teknologien deres er i stand til å gjøre, får vi i alle fall krysse fingrene for at Hassabis har lagt Evil Genius-fasen bak seg.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.