Gangsterstrategi fra Romero Games og Paradox

Det nye spillet fra John og Brenda Romeros studio heter Empire of Sin.

I april kom den litt overraskende nyheten om at Romero Games er i gang med et strategispill som skal gis ut av svenske Paradox. På det tidspunktet visste vi fint lite om spillet, men i går ble det annonsert – av Nintendo, av alle selskaper. Spillet, som heter Empire of Sin, kommer nemlig til alle plattformer, inkludert Switch.

Banditter i fleng

Turbasert kamp.
Turbasert kamp.

I Empire of Sin tas vi med tilbake til 1920-tallets Chicago, der fjorten mafiabosser kjemper om kontrollen over byens underverden. Spillerne får selv velge hva slags bandittvirksomhet de ønsker å fokusere på, fra kasinoer og hemmelige barer til fagforeninger. Gradvis må de skaffe seg forhåpentligvis lojale undersåtter, og utvide territoriet i byen.

Noen ganger må man også ty til vold, og kampsituasjonene i spillet er turbaserte – tilsynelatende litt som i XCOM-spillene, men med færre romvesener og flere tommyguns.

Spillets verden beskrives som levende, med en rekke bifigurer som du må forholde deg til (og som vil reagere dynamisk på det du foretar deg). Selvsagt må du regne med å bruke noen dollar på bestikke folk, men det er også mange andre måter å få dem til å se ting på din måte … eller eventuelt sende dem ned til fiskene om de nekter å samarbeide.

Empire of Sin skal lanseres neste år, og her er en trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.