Telltale Games har fått nytt liv

Rettighetene til navnet og flere av seriene har havnet i nye hender, og flere Telltale-veteraner har blitt hentet inn.

Sagaen om Telltale Games er ikke over. Nå har en ny gjeng kjøpt merkevaren, samt rettighetene til flere av selskapets gamle serier. De planlegger både å få gamle spill tilbake i salg, og utvikle nye spill i den stilen Telltale Games var så kjent for.

Nye Telltale Games ledes av et par karer ved navn Jamie Ottilie og Brian Waddle. som altså ikke har hatt noe med selskapet å gjøre før. Med på laget har de en gruppe investorer som inkluderer spillutgiveren Athlon Games, og det er disse som skal gi ut selskapets spill i fremtiden.

The Wolf Among Us og Batman

Av de gamle Telltale-seriene har de blant annet sikret seg rettighetene til The Wolf Among Us og Batman-spillene, og det virker ifølge PC Gamer også som internt utviklede Puzzle Agent kan komme tilbake. De sier også at de «ser på noen andre utgåtte lisenser.»

For fremtidige prosjekter ønsker de ikke å begrense seg til klassiske Telltale-serier, og de planlegger også å utvikle ny teknologi fremfor å bruke selskapets gamle motor (ikke noen dårlig idé, ettersom den begynte å bli litt vel utslitt). De planlegger imidlertid å vedlikeholde den gamle teknologien slik at de kan holde liv i eldre utgivelser, ifølge et intervju på GameDaily.biz.

Da nyheten først brast, fikk den en rimelig kjølig mottakelse, da det virket som nye Telltale Games ikke hadde noen interesse i noe annet enn lisensene. Men ifølge rapporter på nettet har de altså hentet inn flere Telltale-veteraner, som både har fått faste stillinger og frilansposisjoner, og planlegger som nevnt å utvikle nye spill.

Dette har fått flere, inkludert tidligere Telltale-skribent Emily Grace Buck, til å forandre mening, og i stedet feire opprettelsen av nye Telltale.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.