Return of the Obra Dinn med konsolldato

Et av fjorårets beste spill har fått slippdato for konsollplattformene.

Indie-utvikler Lucas Pope har annonsert på Twitter at Return of the Obra Dinn skal slippes på PlayStation 4, Xbox One og Nintendo Switch den 18. oktober.

Obra Dinn var et flott skip en gang i tiden.
Spøkelsesskipet Obra Dinn.

Return of the Obra Dinn er et slags detektivspill der du må finne ut hva som skjedde ombord på spøkelsesskipet Obra Dinn, som på mystisk vis kom tilbake til havn etter å ha vært savnet i flere år.

For å hjelpe deg har du en mystisk klokke, som lar deg høre de siste øyeblikkene til de døde menneskene du kommer over. Ikke bare det, men du får se selve dødsøyeblikket og kan navigere deg fritt rundt i de nærmeste omgivelsene fryst i tid slik de var da personen døde. Dette gir deg både ledetråder og potensialet for å finne andre døde som du så kan bruke med klokken.

Da jeg skrev om mine favorittspill fra 2018 var Return of the Obra Dinn et av disse. Slik beskrev jeg spillet:

Det er ikke så ofte man kan si at et spill byr på en opplevelse helt uten like, men det er nettopp dette Return of the Obra Dinn gjør. På samme måte som han gjorde med Papers, Please har indie-utvikleren Lucas Pope kokt sammen unike spillmekanismer for å skape et spill som ikke minner om noe som helst annet på markedet.

Men Return of the Obra Dinn er ikke bare annerledes, det er også svært, svært godt. Jeg vil påstå at det byr på et av spillhistoriens mest intrikate detektivmysterier, der hele spillet i praksis er én eneste, gigantisk gåte som må løses. I starten virker mysteriet nesten uoverkommelig, men gradvis begynner du å trekke i de løse trådene, og finne ut hvor de kommer fra og hvordan de passer inn i helheten. Den ene oppdagelsen leder til den andre, og vips er du fullstendig hektet.

Å pusle sammen Return of the Obra Dinns mysterium er kanskje årets aller beste enkeltstående spillopplevelse for min del. Andre spill har gitt meg mer glede, sånn alt i alt, men ingen har fengslet meg i like stor grad som dette.

Jeg lagde også en guide for nye spillere, som helt sikkert kan hjelpe konsollspillere også.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.