Vil Napoleon møte sitt Waterloo?

Eller er det Wellington som må gå slukøret hjem?

Waterloo (eller vannklosett, som det heter på norsk) er et strategispill fra 1989, som tar for seg slaget ved den belgiske byen Waterloo i 1815. Der møttes Napoleon og Wellington (begge med sine hærer), og Napoleon gikk som kjent på en solid smell. Men i spillet er det selvsagt mulig å omskrive historien.

Hva med å ikke klumpe dere sammen slik at dere blir superlette å treffe?

Spillet lar deg ta kontroll over en av de to stridende partene, og lede styrkene dine på en tredimensjonal slagmark (ikke helt vanlig i 1989). Det har et interessant kontrollsystem der du må bruke tekstbaserte kommandoer for å gi ordre til hærene dine, så vi får håpe at når Mirrorsoft nå har relansert spillet på Steam, har de husket å inkludere manualen.

Dette er helt sikkert et spill for de «meget spesielt interesserte», men det finnes helt sikkert noen der ute som er glade for at spillet nå har dukket opp på markedet igjen. Skulle du være en av disse, kan du også glede deg over at det er mulig å spare noen kroner ved å kjøpe dette spillet sammen med Austerlitz, et annet Napoleon-krigsspill fra samme utvikler (Turcan Research Systems).

Selv kjøpte jeg faktisk en original kopi av Turcan-spillet Dreadnoughts for noen år siden, og planen var å ta en titt på det for å skrive om det her. Jeg kom aldri så langt, men vi får se hva som skjer i fremtiden.

En kommentar om “Vil Napoleon møte sitt Waterloo?”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.