Crusader Kings II er nå gratis å spille

Samtidig har oppfølgeren blitt annonsert.

Storstrategispillet Crusader Kings 2 har i årenes løp blitt en av de mest populære og kjente utgivelsene fra svenske Paradox, og da de denne helgen annonserte at det endelig får en oppfølger, gjorde de også originalspillet gratis for alltid. Dermed kan alle som vil prøve seg på maktkamp i middelalderen, og skape sine egne historier ala vår egen spilldagbok Norgesveldet.

Det skal selvsagt sies at det neppe kun var gavmildhet eller ideen om å promotere oppfølgeren som førte til at spillet nå ble gjort gratis – Crusader Kings II har en smått absurd mengde med utvidelser, og fullpris for den mest komplette pakken er faktisk på over 2000 kroner.

En av ekspansjonene – The Old Gods – kan du heldigvis få gratis, ved å melde deg på den offisielle mailinglisten for Crusader Kings-serien.

Crusader Kings III.

Oppfølger med moderne spillmotor

Crusader Kings III skal etter planen slippes i 2020, og kommer på Steam og Xbox Game Pass for PC. Som sin forgjenger finner spillet sted i middelalderen, og i utgangspunktet er verden så historisk korrekt som Paradox har klart å gjøre den. Men når spillet starter, vil den dynamisk utvikle seg i retninger som forhåpentligvis er både uventede og underholdende.

Du leder et dynasti i et av spillets mange riker, og må prøve å sikre at dette riket utvikler seg til et mektig kongedømme samtidig som slekten din klarer å holde seg til makten. Litt som Game of Thrones uten drager og zombier, altså.

Crusader Kings III bygger på Paradox’ nyeste spillmotor, og skilter med oppgradert grafikk og grensesnitt. I tillegg håper nok Paradox at den er litt mer fleksibel enn den gamle, som utvilsomt begynner å merke vekten av alle ekspansjonene. Her er en trailer:

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.