Final Fight-inspirerte The TakeOver er ferdigutviklet

Har slått seg ut av «early access».

Hvis du setter pris på sideskrollende slåssespill i stil med Final Fight og Streets of Rage, vil du kanskje ha interesse av The TakeOver, et nytt spill i samme sjanger. Det har vært i «early access» på Steam siden 2016 (jeg skrev faktisk om det da det ble sluppet), og opprinnelig var planen at den ferdige versjonen skulle slippes tidlig i 2017. Det skjedde ikke, men nå er den altså ute.

Blander gammelt og nytt

Sånn, da var snøfresingen over for i dag. Det hadde ikke noe med bildet å gjøre, men jeg følte for å si det.

I likhet med klassikerne kan du spille dette spillet alene eller sammen med en venn, og kjempe deg gjennom syv store brett med over 20 unike områder. Du kan velge mellom fire forskjellige figurer, og i en opplåsbar modus er det også mulig å bytte figur når du vil underveis i spillet.

Spillet bruker en kombinasjon av 2D og 3D, og utvikleren har åpenbart prøvd å gjenskape den «skitne» grafikkstilen fra de gamle klassikerne med moderne teknologi.

Utvikleren skryter også av musikken, da de har fått navn som Little V Mills, Richie Branson, James Ronald og Yuzo Koshiro til å lage låter for spillet. Sistnevnte er den eneste jeg kjenner til; han har skapt svært mye klassisk spillmusikk, inkludert lydsporet for alle Streets of Rage-spillene (og er også aktuell med musikk for det kommende Streets of Rage 4). Han lagde forresten også musikk for Spillhistorie-favoritten Cosmic Cavern 3671.

The TakeOver skal etter planen også slippes for PS4 og Switch, men det er ikke klart når. Her er en trailer fra spillet:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.