Snart kan du selv velge spillene på TheC64-maskinene

MegaStyle lanserer uoffisielt program som lar deg enkelt legge inn egne spill i hurtigmenyen.

TheC64 og TheC64 Mini kommer hver med 64 innebygde spill, samt muligheten til å kjøre spill og programmer lagt inn på USB-stikke. Men selv om sistnevnte funksjonalitet har blitt betydelig bedre og enklere enn det var da Mini-en ble lansert, hadde det fortsatt vært mye enklere om man bare kunne velge hvilke spill som skal være i hurtigmenyen.

Nå skal dette bli mulig, ved hjelp av en uoffisiell applikasjon laget av MegaStyle. Denne lar deg velge opp til 150 spill for hurtigmenyen, og ifølge Roy Widding fra MegaStyle tar det i praksis ikke mer tid enn det du trenger for å skrive den teksten du eventuelt vil ha i informasjonsvinduet i karusellen.

The first level is easy enough.
MegaStyle står også bak det nye Commodore 64-spillet ManCave.

Installeres via «firmware»-oppgradering

Det hele fungerer slik at applikasjonen lager en oppgraderingsfil som TheC64-systemene selv vil kjenne igjen via oppgraderingsfunksjonen (etter at du har lagt den på en USB-minnepenn eller lignende). Etter oppgraderingen vil de valgte spillene automatisk komme opp i menykarusellen.

Ifølge Widding jobber gjengen også med at du skal få muligheten til å slette eksisterende spill for å frigjøre enda mer plass til egne spill, men det er ikke sikkert dette blir med i den første versjonen av applikasjonen. De planlegger å lansere systemet (som ikke har fått noe navn enda) om kort tid, når grensesnittet og instruksjonene er ferdigstilt.

Den norske retroutvikleren forteller til Spillhistorie.no at det i praksis er få begrensninger på hvordan man kan modifsere sin TheC64 ved hjelp av metoden gjengen bruker for denne applikasjonen, og selv kunne de for eksempel tenke seg å legge inn en emulator for 8-Bit Guy sitt CX16-system.

MegaStyle planlegger blant annet å slippe applikasjonen på sin egen Itch.io-side, der du også kan skaffe deg noen spill å prøve den med (slik som actionspillet ManCave, som vi har en større artikkel om her på nettstedet).

TheC64 Mini har vært ute på markedet en god stund nå, og bør være mulig å få tak i til en relativt billig penge. Oppfølgeren, som kun heter TheC64, er lansert i deler av verden allerede og det ser ut som den slippes mot slutten av måneden her til lands. Den kommer blant annet med et fullstendig fungerende tastatur, flere USB-porter og en langt bedre joystick.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.