Grand Theft Auto IV er tatt av markedet på PC

På grunn av Games for Windows Live.

Husker du Games for Windows Live? Microsofts forrige forsøk på å ta over PC-spillmarkedet gikk ikke helt bra, og spillerne var generelt veldig misfornøyd med systemet. Det infiserte imidlertid en rekke populære spill, inkludert PC-versjonen av Grand Theft Auto IV.

Må over på et nytt system

Nå er det også skyld i at spillet har blitt tatt av markedet, da Rockstar ikke lenger har mulighet til å generere nye spillnøkler via det nedlagte systemet. Heldigvis forteller utgiveren at de jobber med en alternativ løsning, og det skulle ikke forundre meg om de luker ut Games for Windows Live og erstatter systemene med det de selv har utviklet i forbindelse med sin Rockstar Launcher.

Når dette skjer er imidlertid ikke kjent, så om du på merkelig vis ikke har spillet enda, men planla å kjøpe det nå, så må du altså pent vente til Rockstar har fått orden på sakene. Eksisterende eiere skal ikke bli påvirket av dette, skjønt det er godt mulig kopier kjøpt på for eksempel Steam automatisk vil oppdateres når en ny løsning er på plass.

Grand Theft Auto IV er langt fra det første spillet som har måttet bytte fra Games for Windows Live etter at Microsoft ga opp den løsningen, og det som er litt merkelig er at de fleste andre spillene som gjorde dette ble ferdige med prosessen for mange år siden (typisk 2013 og 2014).

Uansett, selve spillet er glimrende saker. Jeg ga det karakteren 9/10 da det var nytt. Men jeg har ikke vært tilbake etter at Grand Theft Auto V kom ut, så hvor godt det har holdt seg aner jeg ikke. Dette er forøvrig ikke første gangen spillet har hatt litt trøbbel – i 2018 mistet det en rekke av låtene sine, på grunn av lisensavtaler som gikk ut.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.