Knights of the Old Republic kan få nytt liv

Kilder hevder at Electronic Arts arbeider med en slags nyversjon av de to rollespillene.

Electronic Arts skal ifølge kilder nettstedet Cinelix har snakket med jobbe med et nytt prosjekt i rollespillserien Star Wars: Knights of the Old Republic. Cinelix skriver at det ikke er snakk om en ren nyversjon, men noe litt nærmere en oppfølger. Spillet skal kombinere elementer fra begge spillene og bringe disse inn i det offisielle Star Wars-universet anno 2020.

Hvordan dette i så fall skal fungere er usikkert, og hvis rapporten stemmer er det jo litt spesielt at Electronic Arts velger en såpass komplisert løsning når noe ala de kommende nyutgavene av Command & Conquer og Red Alert sikkert hadde vært like populært (og betydelig tryggere). Med mindre det er snakk om et forsøk på å starte serien helt på nytt, da.

Ikke første gangen prosjektet nevnes

Cinelix påpeker selv at dette ikke er første gangen de har hørt nyss om en Knights of the Old Republic-nyversjon. Den forrige gangen ble visstnok prosjektet lagt på is, og det er selvsagt alltid en fare for at dette skjer igjen – spesielt siden Electronic Arts skal ha en hel haug av Star Wars-relaterte prosjekter på gang og sikkert vil kutte noen av de mindre lovende før en eventuell annonsering.

Det første Knights of the Old Republic-spillet var det BioWare som sto for, og det ble lansert i 2003. Oppfølgeren ble skapt av Obsidian, og kom året etter. Begge regnes for solide rollespill, skjønt det er kanskje toeren som har det beste ryktet i dag.

Om noen av disse utviklerstudioene er tilgjengelige for et slikt prosjekt nå, er usikkert. BioWare hintet nylig om et prosjekt mange tolker som en nyversjon av den originale Mass Effect-trilogien (i tillegg at de jobber med Dragon Age 4, samt videreutvikling av Anthem), så det virker litt tvilsomt at de har tid. Obsidian eies av Microsoft, så de er vel også rimelig uaktuelle.

Vi får bare se hva som skjer.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.