Kultklassikeren Blade Runner får nyversjon

Cyberpunk-eventyret gjenskapes i en ny spillmotor.

I 1997 slapp Westwood Studios et ambisiøst eventyrspill basert på filmen Blade Runner fra 1982. Spillet fikk svært god kritikk og en høy stjerne hos eventyrspillerne, men siden sjangeren på dette tidspunktet hadde litt trøbbel ble det aldri den storsuksessen det kanskje burde ha blitt.

Vanskelig situasjon rundt rettighetene

Klassisk pek-og-klikk-eventyr.
Klassisk pek-og-klikk-eventyr. Dette er et bilde fra GOG-versjonen.

Lenge var situasjonen rundt rettighetene og teknologien såpass vanskelig at spillet ikke var mulig å oppdrive på markedet, og dessuten veldig vanskelig å få til å kjøre. Men i fjor fikk spillutgiveren Nightdive Entertainment ordnet en relansering på GOG, i samarbeid med lisensinnehaver Alcon Entertainment (og en gjeng frivillige DOSBox-utviklere).

viser det seg at en nyversjon av spillet er under utvikling. Denne skal kjøre på Nightdives egen KEX-motor, og skilte med forbedrede figurmodeller, animasjoner og filmsekvenser, samt støtte for brede skjermer og ulike nye kontrollsystemer. Spillet vil samtidig «se ut og føles som» Westwoods grensesprengende original, ifølge Nightdive-sjef Stephen Kick.

Lanseringen vil finne sted senere i år, og spillet kommer til alle konsollplattformene og PC (der det etter planen skal slippes på Steam, skjønt det ville kanskje vært rart om det ikke også dukket opp på GOG).

Velkommen til fremtiden (2019)

Blade Runner-spillet finner sted i november 2019 (som var langt inn i fremtiden da boka og filmen kom), i de mørke og regnfulle cyberpunk-gatene til Los Angeles. Du spiller politietterforskeren Ray McCoy, som får i oppdrag å spore opp androider som har gjort opprør mot systemet de er en del av.

Å finne dem er vanskelig nok i utgangspunktet, da de ser ut og oppfører seg omtrent nøyaktig som mennesker, men i tillegg dukker det opp moralske dilemmaer som gjør jobben enda mer utfordrende.

Underveis i spillet får du utforske over 100 ulike miljøer, inkludert flere basert på steder i filmen. Du kan også ta egne valg, og dermed påvirke hvordan handlingen utvikler seg videre – slett ikke vanlig i slike spill da det opprinnelig ble lansert i 1997.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.