Rollespillet Bloodwych relanseres

PC-versjonen av den britiske kultklassikeren dukker snart opp på Steam.

Bloodwych er et førstepersons rollespill fra 1989, der du må lede en gjeng eventyrere gjennom ruiner og mystiske labyrinter i klassisk Dungeon Master-stil. Men i motsetning til flesteparten av slike spill har det faktisk lokal samarbeidsflerspiller, der to spillere får hvert sitt vindu på skjermen.

To kan spille sammen.
To kan spille sammen.

Hvor lett det er å gjøre dette på PC er et annet spørsmål, siden man bør ha to mus som leses separat av systemet.

Det har også andre interessante elementer, slik som et samtalesystem man kan bruke for å blant annet prøve å smiske butikkeiere til å gi bedre priser. Bloodwych ble i sin tid veldig populært, og det var også en av de største inspirasjonskildene for en ukjent perle fra GTA-studioet DMA Design, nemlig Hired Guns.

Nå (eller rettere sagt 26. mars) kommer Bloodwych til Steam. Det er PC-versjonen som slippes der, ikke den litt mer kjente Amiga-versjonen, men dette er jo vanlig med Steam-relanseringer for tiden (de fleste bruker DOSBox). Merk at selv om spillet regnes som en kultklassiker, er det slett ikke alle som er like begeistret. Bloggeren CRPG Addict likte det for eksempel ikke.

Toppbildet kommer fra coverbildet på Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.