MicroProse jobber med nytt B-17-spill

Samarbeid om å bemanne et bombefly i «virtual reality».

For noen dager siden annonserte en nyoppstartet versjon av MicroProse sine tre første spill. Alle var i samme gate som spillene originalversjonen av utgiveren ga ut på åtti- og nittitallet, men det var ingen kjente navn der. I en artikkel på Gamesindustry.biz sier imidlertid MicroProse-sjefen David Lagettie at vi kommer til å få flere gjensyn med klassiske navn, og trekker spesielt frem ett spill.

Originalen fra 1992. Under finner du noen bilder som ser ut til å være fra det nye spillet.
Originalen fra 1992. Under finner du noen bilder som ser ut til å være fra det nye spillet.

Noe navn får vi ikke, men spillet er en flysimulator der flere spillere må samarbeide om å bemanne et bombefly av typen B-17 Flying Fortress – som var stjernen i en av selskapets store slagere på nittitallet – i VR.

I originale B-17: Flying Fortress måtte du ikke bare leke pilot, men også bemanne andre stasjoner på det ikoniske bombeflyet (slik som de forskjellige mitraljøseposisjonene). I det nye spillet kan du altså overlate jobben til andre.

Lagettie understreker at det ikke er snakk om en superseriøs flysimulator – «vi vil ikke ha en cockpit med over 500 brytere der det tar deg ti minutter å komme opp i lufta,» sier han.

Ellers røper artikkelen at utgiveren har over 20 spill på gang allerede, alle fra eksterne studioer, inkludert noen som har MicroProse-veteraner med på laget. Det har for så vidt Lagettie også, for den gamle MicroProse-sjefen «Wild Bill» Stealey har en konsulentrolle i selskapet.

I en alder av 72 år er det naturlig at han ikke ønsker å bli for involvert, men basert på kommentarene hans i artikkelen er han veldig positiv til det som skjer i nye MicroProse.

Her er noen bilder MicroProse har postet på Twitter-kontoen sin i løpet av året:

Bildet fra originalspillet i saken er hentet fra Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.