Frister det med en stridsvognsimulator fra åttitallet?

Steel Thunder er relansert på Steam, sammen med en håndfull andre retrospill.

Ziggurat Interactive har sluppet fire eldre spill på Steam, og som vanlig når de gir ut spill er det en litt merkelig blanding vi får servert her. Vi starter med Steel Thunder, som er en stridsvognsimulator opprinnelig utgitt av Accolade i 1989.

Steel Thunder.
Steel Thunder.

I Steel Thunder får du kontroll over kjente stridsvogner fra den kalde krigen, og legge ut på 21 ulike oppdrag i Cuba, Syria og Vest-Tyskland. Du starter med å velge utrustning og mannskap, og så får du være både kommandør, fører og skytter når oppdraget starter (eller gi ordre til dine undersåtter).

Steel Thunder ble rimelig godt mottatt da det opprinnelig kom ut, for MS-DOS og Commodore 64. Om det er like gøy å spille i dag tør jeg ikke si noe om, men om du har et nostalgisk forhold til spillet vet du i alle fall nå at det er å finne på Steam. Det er MS-DOS-versjonen som er ute der.

Gunboat og Battle Engine Aquila

Gunboat.
Gunboat.

De tre andre spillene har jeg egentlig nevnt i en tidligere artikkel, da de ble lagt inn for Steam-lansering allerede i juli. Gunboat er en stallkamerat av Steel Thunder (med samme designer, Tom Loughry), og er en simulator der du får kontroll over patruljebåter i ulike konfliktsoner. Handlingen finner sted i elvesystemer satt til Vietnam, Colombia og Panama.

Spillet kom opprinnelig i 1990, og ble sluppet til en rekke plattformer inkludert Amiga og, merkelig nok, ZX Spectrum. Det er som vanlig MS-DOS-versjonen som er relansert.

Battle Engine Aquila fra 2003 for ordens skyld ikke et DOS-spill. Dette spillet ble utviklet av Lost Toys, og er et actionspill der du settes bak spakene på store kamproboter i futuristiske krigssituasjoner. Av de ferske Ziggurat-spillene er dette det eneste som har fått en god porsjon brukeranmeldelser, der nesten alle er positive.

Sist ut er Hunting Unlimited 2, et spill jeg tipper du fint kan stå over (det gjør neppe noe ikke nyere spill i sjangeren og serien gjør bedre). Men jeg kan jo påpeke at det er SCS Software som stod bak dette spillet – i dag er det nok få som forbinder dem med noe annet enn lastebilspill.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.