Miner 2049er får «oppfølger» for Commodore 64

Miner 2019er har fått originalskaper Bill Hogues velsignelse.

Miner 2049er er et plattformspill som debuterte på Ataris 8-bit-familie i 1982, og raskt kom til andre plattformer som Commodore 64. Spillet gjorde seg i sin tid bemerket med et stort antall nivåer – det hadde ti, mens for eksempel arkadespillet Donkey Kong kun hadde fire. Spillet ble en tidlig favoritt i sjangeren, og liker du ordentlig gamle plattformspill skal det sies å ha tålt tidens tann.

Tilbake til 2019

Nå får det også en slags oppfølger, eller strengt tatt det man i det store utlandet har en tendens til å kalle en «prequel». Miner 2019er kommer til Commodore 64, og selv om originalskaper Bill Hogue ikke har hatt noe med utviklingen å gjøre, gir han spillet sin fulle velsignelse. Det blir en kommersiell utgivelse som slippes i fysisk utgave og via digital distribusjon, av Psytronik Software.

Miner 2019er følger den gamle helten Bounty Bob, som må jakte etter skatter på 14 niver. Det inkluderer også tre brett som var eksklusive for Colecovision-versjonen av originalspillet. Utvikler Daniel Avery har prøvd å lage en opplevelse som både ser og føles så tett opp mot Miner 2049er som mulig, så ikke forvent et spill som presser Commodore 64 til det ytterste.

Utgivelsen blir kompatibel med SD2IEC, originale maskiner (PAL og NTSC), samt både TheC64 Mini og storutgaven. Lanseringen finner sted snart.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.