Fredagsquiz: Kan du identifisere disse fotballspillene?

Vi byr på en liten skruball denne gangen.

Ukens quiz er av den litt smale sorten, for her er det nemlig bare fotballspill! Skjønt vi må spesifisere at noen av dem gir deg rollen som manager, ikke fotballspiller. Og flesteparten av spillene i quizen har et relativt distinkt utseende, uten noe lureri (det hadde vært lett å være ondsinnet i denne sjangeren – det får vi heller være neste gang!).

Spillene er hentet fra hele fire plattformer denne gangen, skjønt flesteparten er fra Amiga og MS-DOS. En rekke av spillene kom uansett til mange plattformer, og det er ikke alltid den plattformen de er mest kjent fra som er valgt (de bør likevel være lett gjenkjennelige om du har spilt en annen versjon).

Hvor mange kjenner du igjen? Som vanlig er det fint om du venter med å spoile noe før etter midnatt, natt til lørdag, så folk får sjansen til å teste seg før fasiten begynner å dukke opp. Her er spillene:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Ukens quiz er utarbeidet av Colastorm.

Ni av ti bilder er fra Mobygames denne gangen. Det tiende måtte jeg ta selv, da Mobygames-bildet var kuttet (noe de ser ut til å ha gjort med alle bildene for den aktuelle plattformen, tilsynelatende uten å vite at enkelte spill – inkludert dette – faktisk bruker rammen de har kuttet bort).

Det er lov å google seg frem til svar, men post gjerne hvor mange du klarer uten Google først. Omvendt bildesøk-funksjonen setter vi pris på om du ikke bruker.

Lykke til! Svarene finner du her. Om du er lysten på flere utfordringer, har vi en hel serie.

26 kommentarer om “Fredagsquiz: Kan du identifisere disse fotballspillene?”

 1. Denne quizen tror jeg kan bli vrien, med mindre dette var de fotballspillene man spilte på Amiga og C64…. Tror ikke det er så mange på forumet som er mer interesserte i fotballspill enn meg, og jeg kan (tror jeg) bare 1,4,8 og 9. Og jeg kjøpte i sin tid storheter som Empire Soccer og Action Soccer. (Action Soccer er faktisk ganske kult,da. Kun til DOS såklart!)

  Svar
 2. Har ikke hverken greie på eller interesse for fotball, og har sånn sett aldri hatt det heller. Men, det ble jo selvsagt spilt en del fotball da man var liten, og det ble også spilt en god del fotballspill på blant annet C64, Amiga og PC. Her drar jeg kjensel på 2, 5, 7, 8. Liker svært godt at du tok med nr. 7, det ble sannsynligvis lagt inn flere hundretalls (evt. tusenvis) timer i dette, og jeg har aldri spilt noe annet fotballspill som har gjort meg så oppslukt av kampens hete og gitt en like tilfredsstillende følelse av mestring som dette. Helt genialt kontrollsystem – så simpelt, men allikevel så avansert og veljustert, som samtidig krever enorme mengder øvelse for å bli virkelig god.

  Svar
 3. Spilt bare et par fotballspill på Amiga, siden broren min var mye bedre enn meg så var det mer moro å se på han spille enn å spille mot han.

  Svar
 4. Ah… Min første sjanger/sær quiz…

  Hadde det moro med å lage denne for man oppdager det fantes mange flere fotballspill enn det man husker/spillte selv.

  Lykke til :-)

  Svar
  • Hadde egentlig tenkt å ta C64-quizen din for et par uker siden, men det viser seg at Mobygames har begynt å croppe C64-bilder på en litt dum måte (noe som skjedde etter at du sendte den inn, så ikke din feil). Så planen er å ta bilder fra de spillene selv, og det tar jo fort litt tid.

   Svar
 5. For en som ikke har stor sans for denne type ballspill, så tror jeg jaggu at jeg har spilt 3-4 av de 😅
  Savnet Speedball II i listen da..hehe

  Svar
 6. 1. Actua Soccer (er det den versjonen der Arne Scheie kommenterer?)
  2. The Manager
  3. Ikke Snøring
  4. Fifa International (Også kalt Fifa 94, selv om det kom ut i 93 – de startet tidlig med den trenden)
  5. Tror jeg har spilt det, men det må være noe C64?
  6. Tror jeg har spilt det II
  7. Goal! (mitt nest mest spilte fotballspill etter Fifa International)
  8. Sensible Soccer
  9. Virker veldig kjent. Ligner på Kick Off, men får ikke grafikken helt til å stemme.
  10. Ikke Snøring II

  Svar
  • 1, 2, 4 og 7 er helt riktige. 8 er så godt som riktig (du har første og siste ord i tittelen, men mangler et par i midten der). :)

   Svar
  • Det kan man si om flere av spillene i Sensible soccer serien.. Men de er jo teknisk sett «nye utgaver».

   Skal man være litt pirkete, så mangler det også noe på tittelen på nr 4..

   Svar
   • Sensible Soccer var jo det første, og dermed når man ser et skjermbilde som ikke kan identifisere hvilken versjon det gjelder, så må jeg jo gå for originalen :P

    Regner med du vil ha «Soccer» også.

    Svar
  • Jeg formulerte meg kanskje litt dumt i artikkelen, jeg har alltid sett på SWOS som mer kjent enn Sensible Soccer.

   De har vel ikke HELT identisk grafikk, men R-en i venstre hjørne (som viser at det er reprise) er i alle fall veldig forskjellig i de to spillene. :)

   Svar
 7. 9 bør jo være en Kick Off variant. Resultat nede til høyre, gjennomsiktig «minimap» til venstre (Kick Off 2 hadde det vel i øvre venstre hjørne, men det kunne kanskje justeres?)…

  Svar
 8. Så langt mangler vi 3, 5, 6, 9 og 10. Halvparten, altså. Et par av dere har gitt uttrykk for at dere kjenner noen av disse igjen, bare å poste forslag. :)

  Svar
 9. Frister meg litt å komme med noen hint, men usikker på om det har hensikt. Jaja

  3. Spill fra Epyx
  5. Spill med en datidens «kjente» fotballspillere som en del av spillets tittel

  Siste var kanskje ikke så veldig hjelpsomt allikevel

  Svar
 10. Sa jo det kom til å bli for vanskelig. :P Hadde det bare vært noen flere litt mer opplagte, som Microprose Soccer og One-Nil f.eks, som jeg trodde «alle» hadde et forhold til. ;)

  Svar
  • One-Nil har jeg aldri hørt om. :p

   Er enig i at noen av disse spillene er obskure, skjønt nr. 5 og nr. 10 trodde jeg kom til å bli identifisert ganske raskt.

   Hadde du et forslag på nr. 9?

   Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.