Fredagsquiz: Kan du identifisere disse retrospillene?

Denne quizen bør by på en og annen utfordring!

I dag skal vi for en gangs skyld ikke tilbake til åttitallet. I stedet hopper vi til tidlig på totusentallet, og ser hva vi finner der. De følgende ti spillene kom til ulike plattformer – flesteparten er PC-versjoner (eller PC-eksklusive), men det er et par konsolleksklusiver her også.

Noen bør de fleste kjenne til, men jeg tror nok vanskelighetsgraden er høyere denne gangen enn sist. For ordens skyld kan jeg påpeke at i de tilfeller der spill fikk veldig like oppfølgere eller frittstående tilleggspakker, er det originalspillene jeg vil frem til. Og alle kom ut i Europa.

Som vanlig kjører vi opplegget slik at det frem til midnatt er fint om dere bare kommenterer hvor mange av de ti spillene dere klarer å identifisere. Deretter er det fritt frem å poste titler, og siden det fungerte så godt sist: Hvis ikke alle spillene har blitt identifisert i kommentarfeltet innen neste fredag straffes dere med en fredagsquiz der det kun er ZX Spectrum-spill!

Her er spillene:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Det er lov å google seg frem til svar ved hjelp av informasjon fra bildene, men post gjerne hvor mange du klarer uten Google først. Omvendt bildesøk-funksjonen setter vi pris på om du ikke bruker.

Lykke til! Svarene finner du her. Om du er lysten på flere utfordringer, har vi en hel serie.

18 kommentarer om “Fredagsquiz: Kan du identifisere disse retrospillene?”

 1. Oi, her fikk spilltrivia-stoltheten min et skudd for baugen. Men jeg tar et par tror jeg:

  2: The Simpsons: Hit & Run
  3: Civilization: Revolution — Har ikke spilt, men det er mye der som sier Civilization og multiplayer
  6: Beyond Good & Evil — bruker mer tid på oppfølgere enn George R R Martin

  Det var det. Rallyspilla får meg til å tenke WRC men tror ikke det er et av de. Den siste er åpenbart et sånt taktisk strategispill som jeg burde vite om, men det der kjenner jeg ikke igjen. Tipper jeg føler meg idiot over den når svaret avsløres.

  Svar
 2. Rimelig blank her gitt.. untatt 2.6 og nr.10, som er Silent-Storm.
  ( Som var drita kult igrunn.. synd det aldri kom noen bra oppfølger..:/ )

  Svar
 3. 1 er vel Spellforce. Mener å huske at eneren har tidenes dårligste voice acting. Bilspill fra 00-tallet kan jo være hva som helst, også er det to av dem….. Det er ondt.

  Svar
  • Spellforce er helt riktig. :)

   Begge bilspillene involverer rallybiler, så det bør jo kutte ned antallet kandidater litt. Kan jo også si at begge er veldig gode.

   Svar
   • Men WCR har jo allerede blitt nevnt, og en eller annen random Colin McRae er det heller sikkert ikke. Eller man vet jo aldri…Er det egentlig noen som spilte rallyspill mellom første Colin McRae og Dirt? :P Nå høres jeg ut som en som mener ingen spilte eventyrspill på 00-tallet, og vi vet jo alle hvor feil de menneskene tar!

    Svar
 4. Etter å kunne «eliminere» det mer kjente titlene, og brukt litt tid å kikke gjennom racing kategorien på mobygames.. Så kom jeg til slutt fram til at nr 8 er RalliSport Challenge.

  Svar
  • Det er korrekt. Var en ganske kjent tittel på originale Xbox, utviklet av Battlefield-skaperne før de ble kjøpt av EA (og utgitt av Microsoft). De lagde en del racingspill i sin tid. Bildet er fra PC-utgaven.

   Svar
 5. DICE, som Remedy, har røtter til demoscenen og har jo vært «around» siden 1992..ante ikke at de hadde laget RalliSport Challenge.. men så visste jeg heller ikke at de sto bak klassikere som Shrek Extra Large, Diva Starz og The Land Before Time: Big Water Adventure for å nevne noen :-)

  Svar
  • Yay!

   Ventet litt med å legge ut fasiten i håp om at publiseringen av dagens ZX Spectrum(!)-quiz skulle få de siste svarene til å tikke inn her også. Er alltid gøyest når dere kommer i mål på egenhånd (selv om det tar tid av og til ;)

   Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.