Kultklassiker har blitt sluppet på GOG

Emperor of the Fading Suns er et ambisiøst romstrategispill fra nittitallet.

Jeg ble først klar over strategispillet Emperor of the Fading Suns i 2018, da det ble snakk om muligheten for en oppfølger (som jeg dessverre ikke har hørt noe mer om). På det tidspunktet skjønte jeg ikke hvordan en såpass spennende og anerkjent tittel hadde gått under radaren min i over 20 år (spillet kom i 1996), men uheldigvis fikk jeg ikke anledning til å teste det.

Romstrategi med detaljerte planeter.
Romstrategi med detaljerte planeter.

Nå er i alle fall ikke tilgjengelighet en unnskyldning lenger, for i går ble spillet lansert på GOG.

Emperor of the Fading Suns er et romstrategispill i 4X-sjangeren, der du må bygge opp et interplanetarisk imperium. Men spillet skilter blant annet med avanserte muligheter for diplomati, og når dette feiler har det detaljerte kamper både i verdensrommet og på de ulike planetene det kjempes om (hver planet har et eget Civilization-aktig verdenskart).

Spillet ble i sin tid hastelansert før det egentlig var helt ferdig, noe som uheldigvis ofte var tilfelle med ambisiøse spill før «early access» ble en mulighet. Det fikk heldigvis oppdateringer, og spillerne lagde selv modifikasjoner som bedret opplevelsen. GOG sier ikke om noen av de spillerskapte modifikasjonene er inkludert i deres utgivelse.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.