– Stunts var forut for sin tid

Stunts eller 4D Sports Driving? Podcasten cd SPILL har uansett funnet frem en klassiker for dagens episode.

Stunts er et bilspill som opprinnelig ble sluppet på PC i 1990. Det var inspirert av arkadespillet Hard Drivin’ fra året før, og ga spillerne muligheten til å kappkjøre med datamaskinen på baner fulle av hopp, sløyfer og andre mer eller mindre utrygge elementer – tenk på det som TrackMania, bare fra 1990. Det hadde til og med et redigeringsverktøy som lot spillerne skape egne baner.

En kjent tittelskjerm. Bilde: Mobygames.
En kjent tittelskjerm. Bilde: Mobygames.

I dagens episode av PC-podcasten cd SPILL får vi høre mer om spillet, og hvorfor de mener det var forut for sin tid. De faste vertene har forresten fått med seg Adrian Haugen fra podcasten Spæll denne gangen.

Som nevnt over kan det godt være du har spilt Stunts uten å kjenne spillets opprinnelige navn. Det ble nemlig relansert som 4D Sports Driving, for å passe inn i Europa-utgiveren Mindscapes 4D Sports-serie som også inkluderer 4D Sports Boxing og 4D Sports Tennis. Da spillet kom til andre plattformer, som Amiga, var det kun denne tittelen som ble brukt.

Her kan du høre episoden:

Jeg føler forøvrig at jeg må påpeke en ting om verdens beste julegave: Den kostet ikke så mye som Adrian vil ha det til, med mindre det var snakk om en av de mer eksklusive modellene.

Bildene er fra Mobygames denne gangen. Jeg vet ikke helt hva som skjer med båten i toppbildet, men det var det beste bildet jeg kunne finne uten å hente inn et bilde fra en annen versjon…

En kommentar om “– Stunts var forut for sin tid”

  1. Selv om det er litt nostalgibriller her, så kommer nok dette alltid til å være mitt favorittbilspill. Brukte latterlig mye tid på dette spillet, som var revolusjonerende da det kom. Også den musikken!

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.