Super Mario Bros. 3 er en av de store Nintendo-klassikerne

Podcasten Spæll har spilt det klassiske plattformspillet for NES.

Spæll har gitt ut sin første episode i 2021, og de starter året med et aldri så lite smell. Spillet de tar for seg denne gangen er nemlig Super Mario Bros. 3, som fortsatt regnes som et av seriens beste spill. Det kom opprinnelig ut i Japan i 1988 og gikk sin seiersgang verden over helt til vi europeere fikk ta del i moroa så sent som i 1991 (Nintendo og Europa – ikke bestevenner).

Storsuksess

Super Mario Bros. 3 er, i motsetning til sin omdiskuterte forgjenger, et klassisk Mario-plattformspill i stil med originalen. Men for dette spillet dyttet teamet til Nintendo alt de hadde av ekspertise og triks inn i prosjektet, og resultatet var spektakulært. Så ble det da også en stor suksess, med over 17 millioner solgte kopier på NES alene. I dag finner du det på Nintendo Switch Online.

I studio har vi Adrian og Håkon, som forteller om spillets utvikling og går i detalj om både spillmekanismer og hemmeligheter, i en halvannen timer lang episode. Du kan høre episoden under, og vi kan for ordens skyld bekrefte at id Softwares PC-demo av Super Mario Bros. 3 utviklet seg til Commander Keen.

Her er episoden:

Toppbildet er fra Mobygames.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.