Startopia og Urban Chaos er tilbake på GOG

Rettighetene ble overført til en av folkene bak utviklerstudioet Mucky Foot.

Startopia og Urban Chaos har lenge vært borte fra nettbutikken GOG, men nå har begge spillene dukket opp igjen. Begge spillene ble i sin tid utviklet av nå nedlagte Mucky Foot Productions, et studio dannet av flere veteraner fra legendariske Bullfrog.

Strategi og action

Startopia.
Startopia.

Startopia (2001) er et trivelig bygge-/strategispill ikke helt ulikt klassikere som Theme Park og Theme Hospital, men satt til en romstasjon i stedet, mens Urban Chaos (1999) er et tredjepersons actioneventyr som på tross av en oppdragsbasert struktur kan minne litt om senere åpen verden-spill.

Grunnen til at spillene har vært borte fra GOG (og også, i en periode, Steam) er at rettighetene ble overført til My Little Planet, et selskap eid og drevet av Mucky Foot-grunnlegger Guy Simmons. Han forteller på Steam-forumet at han har holdt kodebasen til Startopia oppdatert i alle disse årene.

Derfor er det ikke utenkelig med ulike oppgraderinger, og Simmons sier at inntektene fra salg av Startopia vil gå tilbake til Startopia-utvikling. Hva Urban Chaos angår har kildekoden for det spillet tidligere blitt gitt ut under MIT-lisens på GitHub.

I mellomtiden jobber tyske Realmforge Studios fortsatt med Startopia-oppfølgeren Spacebase Startopia, for Kalypso Entertainment. Spillet skal etter planen slippes til våren, og det blir spennende å se om Kalypsos gjeng har klart å fange originalspillets magi.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.